Nyt olen sitten kuvannut matkalta tuodut ostokset:

Aloitetaanpa langoista eli El Corte tavaratalosta Santa Cruzista ostin kolme lankakerää

1398037.jpg

Tämä raitalanka ilahdutti minua kivalla värityksellä.Ostin näitä kaksi. Lanka on akryylia..eipä niitä villalankoja juuri kai sitten tuolla ainaisen kesän maassa juuri kaivata

1398036.jpg

Tässä mukavan vihreässä  langassa oli jo vähän villaakin(28% ) joukossa

Seuraavat langat osti Puerto De Cruzista lankakaupasta.

1398040.jpg

Minusta aivan huippuihanan värisiä hapsulankoja . Otin molempia värejä kaksi kerää

1398047.jpg

Tämä nylonlanka oli minusta  ihan hauskaa ja kivan tuntoista.

1398033.jpg

Tämä mukavan värinen/tuntoinen lanka oli myös akryylin ja villan sekoitusta.Tätä ostin vain yhden kerän.

1398044.jpg

Vähän huono kuva, mutta tämä oli nimeltään vauvalankaa. Villaa oli kuitenkin vain tuo 25% loput akryylia. Tämä tuli vielä matkaan, kun esittelin myyjälle kutomaani vauvan sukkaa. Hän oli aivan innoissaan pikkusukastani ja sai myytyä sitten minulle tämän kerän.

Rahaa lankoihin meni 11 kerään yhteensä tasan 30 euroa, joten ei paha hinta kerät maksoivat 2-3 euroa kappale.

Muita käsityökauppoja ja erityisesti pöytäliinakauppoja Kanarian lomakaupungit ovat tulvillaan. Pöytäliinat ovatkin toinen toistaan kauniimpia yleensä konella kirjailtuja.

Miehen kanssa eksyttiin Puerto De La Cruzin vanhimpaan taloon , joka on muistaakseni jostain 1700-luvun alusta. Siellä oli iso käsityökauppanimeltään Artesaanikeskus. Siellä oli myös pieniä kudottuja vauvannuttuja. Ostimme sietä erittäin kauniin kirjaillun liinan johon kuului 12 lautasliinaa.

1398068.jpg

Kyllä tässä kelpaa juhlia kesällä ystävien seurassa.

1398066.jpg

Maksoin 45 euroa..vähän tuli mieleen, että onkohan tuo hinta käsityöläisten aliarvioimista. Myyjä sanoi, että käsintehty. En ole asiantuntija , mutta epäilen kyllä , että kuitenkin puhui palturia. Sama se, mutta kaunis liina on joka tapauksessa.

1398062.jpg

Ostin myös samasta kaupsta tällaiset lasinaluset ..niitäkin 12 kappaletta hintaan 6 euroa. Niistä näkee kyllä heti, että koneella tehdyt, mutta tosi sieviä ovat!

1398050.jpg

Tämän iloisen pääsiäisliinan ostin hintaan 4,5 Euroa meidän hotellin läheltä pienestä liinakaupasta

1398054.jpg

Nämä kauniit vessapaperipidikkeet ostin myös läheisestä pikkukaupasta. Maksoivat muistaakseni 3,5  euroa kappale. Sininen on valittu meidän kylppäriin ja valkoinen vanhempieni kylppäriin.

Siinäpä olikin käsityöt.

Lähisuvun nuorille ja vanhoille naisille tuotiin sitten mukavia mangneettikoruja.

1398060.jpg

1398058.jpg1398056.jpg

Siis samaa korua voi muotoilla vaikka miten kaulakoruksi tai vaikka rannekoruksi. Halvimmissa oli muovihelmia ja maksoivat 3 euroa. Mukavia lahjoja pikkutytöille. Aikuislle naisille löytyi sitten 12 eurosta eteenpäin riippuen onko niissä minkä verran niissä oli kiviä , helmiä yms. Kuvan korussa on kiviä ja mangneettihelmiä. Itsellekin tuli osttettua tuollainen ja olen kyllä kovasti tykännyt korusta.Niin ja sitten tyttäreni jo tiesi, että noita saa Suomestakin ainakin Stockmannilta.Sellainen asia on vain huomioitava, että jos on sydämentahdistin niin ei voi käyttää ko.korua. Myyjä väitti, että mangneetti on muuten vain hyväksi terveydelle..vilkastuttaa verenkiertoa ym. En sitten tiedä.

1398171.jpg

Pikku-Eemiliäkin muistettiin ja . T-paita ja hassu kameli lähtevät Espooseen Eemilin  2-vuotissynttäriksi ensi kuussa.

1398031.jpg

Niin ja viimeisenä , mutta ei vähisempänä poimin vanhan Traakkipuunsiemeniä ja katsotaan nyt onnistunko kasvattanmaan näistä meille omaa lohikäärmepuuta. Osan siemenistä vien äidilleni. Muistan kun äitini kävi 60-luvulla Teneriffalla..hän toi näitä samoja siemeniä ja kasvatti niistä huonekasveja. Muistan senkin kun äiti näytti minulle tuon jättimäisen 1000-vuotta vanhan puun kuvia ja minua ihan hirvitti, että mitenkä tuollainen jättipuu mahtuu meidän kotiin.:)

Siinäpä melkein kaikki ostokseni ovat..vielä loput mainitakseni..niin ostin itselleni kunnollisen lompakon(nahka on aika edullista) , pienen englanninkielisen keittokirjan jossa neuvotaan miten tehdään Espanjajalaiset mojo-kastikkeet ja ryppyperunat. Huomenna on tarkoitus kokeilla tehdä ne lisukkeeksi lampaan kanssa.

Pojalle t-paitaa, tupakkaa nikotinisteille ja Espajalaista brandya , että saadaan kotonakin tehdä Lumumbat.:)...En oikestaan hirveästi välitä lomallani kaupoissa kulkea varsinkaan vaatekaupoissa..niitä kyllä löytyy Suomestakin.Niin ja joka on lukenut matkakertomukseni tietävät, että ne silmälasit olivat pakko ostos, kun menivät siellä rikki. Koitan ne rahat saada matkavakuutuksesta takaisin.

Käsityörintamalla on aika hiljaista. Yksi "salaisuustyö" , jota ei voi täällä näyttää on melkein valmis.

1398043.jpg

Nämä pikkusukat olen tehnyt Venla-keräykseen ja

1398034.jpg

ja tässä toiset keskeneräiset. Keräyshän kestää Toukokuun loppuun, joten aion kyllä näitä vielä tehdä lisää. Ajattelin kokeilla erinlaisia tossu/sukkamalleja.

Ja tämän viimeisen kuvan myötä toivotan kaikille lukijoille
1398048.jpg

Mukavaa Pääsiäistä
+  vielä erityisterveiset ja kiitokset veljelleni ja veljen vaimolle  ilahduttavasta eilisestä yllärivisiitistä ja kuvan kauniista ruusuista!!!

Seijasisko