Mieluisan harrastuspiirini, Oulun kansalaisopiston HyvääKäsilläTehden-kerho, on jäänyt  kesätauolle.

Kerho on toiminut ja kolme vuotta. Itse olen ollut mukana vasta tämän kevään.

 Kevään  aikana on syntynyt valtavasti kaikenlaista mm. yhteensä 87 kappaletta sytomyssyjä, joista osa lähetettiin jo maaliskuussa Kajaaniin.Nämä kerholaisten myssyt lähtivät viikko sitten Kemin sairaalaan, kun kuulin että siellä ovat myssyt loppumassa. Minut on nimetty kerhon "sytomyssyvastaavaksi"  ja myssynteko jatkuu ensi syksynä.

Kerhon kohteille tuntuu olevan tyypillistä se että joku kerholainen tuntee henkilökohtaisesti jonkin henkilön avutuskohteessa.

Uusin kohde  on kiinalainen lapsi-ja nuorisokoti, jonka suomalainen johtaja on erään kerholaisen tuttava. Teemme sinne jokaiselle lapselle/nuorelle parin sukkia, jotka postitamme Kiinan maalle ensi syksynä. Tässä minun neulomat sukat tuohon Kiinan keräykseen. Perusukat ovat 7-veljestä Raitaa.

Sukkia myös neulottu myös mm. Oululaisen vanhainkodin vanhuksille.

Tansania ja siellä Ilembulan sairaala on yksi tärkeä kohde.  Kerholla on yhteydet sinne  oululaiseen lääkäri Leena Pasaseen, joka on työskennellyt sairaalassa  jo vuodesta 1981. 

Sinne on lähetty kerhosta monta isoa pakettia  kaikenlaista tarpeellista: nuttuja , peittoja , kestovaippoja ym.  Tansaniasta  on lähetetty kerholle koskettavia kuvia aliravituista afrikkalaislapsista, joilla on kerholaisten tekemät villanutut ja tossut yllä. Kutsukin on tullut vierailulle ja eihän sitä tiedä  vaikka joku kerta  sinne vielä porukalla matkataankin.

Kerhomme on kerännyt rahaa lankoihin ja postimaksuihin mm.järjestämällä Kansalaisopiston kevätnäyttelyn kahvituksen ja arpajaiset. Minäkin olin tänä keväänä  talkoissa ja  mukana  arvanmyynnissä. Hyvää lankaa lahjoituksina otetaan myös mieluusti vastaan.


Kuvasta voi arvata, että olen saanut vieraita tänään ja  ihan mieluisia sellaisia. Päätimme nimittäin parin kerholaisen kanssa jatkaa tapaamisia myös kesäaikaan. Kyllä meillä olikin oikein mukavaa.Kuvassa kaunis kukkanen, jonka näiltä iloisilta naisilta sain tuomiseksi. Kiitos teille ystäväni.

Hyvää loppuviikkoa!

t. Seijasisko

JK. laitan vielä linkin seuraavaan  ikävään uutiseen hyväntekeväisyyden saralla. Nimittäin  Kirkon lähetystyön   Pirkko Tuppuraisen Etiopiassa  luotsaama ansiokas Nuttu Keräys on saanut hiekkaa rattaisiin. :((((  Toivottavasti asiaa ratkeaa pikimmiten parhain päin.

http://www.ts.fi/online/kotimaa/220882.html