Nyt sitten tulikin sellainen olo, että alankin kutomaan apupupua meidän perheen Plan-kummilapselle Linhille. Samalla saan miettimisaikaa sille minkäläiset sukat alan tekemään isänpäivälahjaksi.

Meillä on ollut vuodesta 2001 Planin kautta kummipoika Vietnamissa. Linh asuu isovanhempiensa kanssa Keski-Vietnamissa vuoristoisilla alueilla. He ovat hyvin köyhiä, mutta esim. Planin ansiosta Linh saa käydä Planin ylläpitämää koulua. Lähettelen pari kertaa vuodessa Linhille kirjeen ja pienen paketin. Linh on jo 14-vuotias, mutta uskon , että hän tulee varmasti ilahtumaan kutomastani pupusta. Linhinltä saan pari kertaa vuodessa kirjeen ja hän  on taitava piirtämään-niinpä meidän keittiön seiniä koristaakin Linhin piirrustukset. Kummius kestää maksimissaan siihen asti kun kummilapsi täyttää 18.

Kummius on ollut antoisaa ja 25 Euron kuukausimaksulla saat jo oman kummilapsen. Se on pieni raha useimmille  täällä Suomessa, mutta iso raha kehitysmaissa. Planilla menee 80% avustuksita suoraan kummilapsesi yhteisön hyväksi . Vain 20% menee muihin kuluihin. Planilla onkin paljon vapaaehtoisia työntekijöitä. Olen myös saanut vuosittain raportin siitä mitä avustusrahoilla on tehty kummilapseni kylässä yhteiseksi hyväksi.


Linhin piirrustuksia keittiömme seinällä