Tänään oli sitten ensimmäinen kerta "Tartu Puikkoihin"-kurssilla. Oli ihan kiva ilta. Mukana oli enimmäkseen  keski-ikäisiä naisia, mutta myös nuorempia. Yksi nuori, rohkea mieskin oli mukana ja hän opetteli pipon tekoa.

Otin ensimmäiseksi haasteeksi lapasten teon. Muistan elämäni aikana  tehneeni  yhdet lapaset ja nekin 40-vuotta sitten kansakoulun käsityötunneilla.:) MALLI löytyi  Inkerin blogista ja olen tulostanut  itselle mallin  RUUTUPIIRROKSEN . Malli on kyllä aika haastellinen näin vasta-alkajalle kirjoneuleen tekijälle. Mutta minä tykkään haasteista ja mikäs siinä opetelessa kun saa ammatti-ihmisiltä neuvoja.

Sainkin aloittaa sitten ihan A:sta .Opit ovat nimittäin 40-vuodessa muuttuneet . Opin siis,  ettei silmukoida luoda kahdelle puikolle vaan yhdelle ja kun tekee neljälle puikolle,  niin tehdään neljälle puikolle samantien. Sitten sain sellaisen hyvän neuvon, että puikkoja yhdistettäessä ensimmäisen puikon ja viimeisen puikon eka ja viimeinen silmukka vaihtaa paikkaa näin: nosta 4.puikon viimeinen silmukka ensimmäiselle puikolle sitten vedä ylivetona tämän silmukan yli   ensimmäisen  puikon ensimmäinen silmukka ja nosta se suoraan  nelospuikolle. Sitten vain alat  kutoa normaalisti ensimäisen puikon alusta..  Näin tulee myös reunat siltä kohdaltakin siistiksi. Sitten vielä opin aivan uuden tavan luoda silmukoita. Siis sitä en todellakaan osaa tähän selittää. Minulle näytettiin se kädestä pitäen ja onnistuihan sekin. Ehdin jonkin matkaa resoria kaksi oikein  ja kaksi nurin ja siihenhän se aika menikin.

Ensi kerraksi aion kutoa molempien lapasten resorit valmiiksi ja teen lapaset sitten "tasatahtia" . Ensi kerralla  saan taas uusia neuvoja miten jatketaan eteenpäin.

Tänä vuonna olen ehtinyt jo kutoa kolme kissahapsumyssyä-kaksi punaista ja yhden keltaisien. Myssykiintiö on kyllä nyt vähäksi aikaan täysi, mutta jotain muuta neuletyötä  voisi  olla kiva tehdä tässä lapasten opettelun ohessa. Ihan kiva juttu tuo kurssi!