Meidän perheelle on muodostunut mukavaksi tavaksi tehdä vähän juhlavampaa ruokaa jälkiruokineen sunnuntaisin. Silloin kokonnutaan perheen kesken ja jutellaan kuulumisia. Tytär ei asu enää kotona, mutta usein hän tulee sunnuntailounaalle. Poikamme taas opiskelee toisella paikkakunnalla ja viikonlopuksi tulee kyllä tänne Ouluun, mutta tuntuu viiikonloput viihtyvän enimmäkseen tyttöystävänsä luona. Onkin kiva, kun hän tulee kuitenkin  aina sunnuntailounaalle ja yleensä tyttöystävänsä kanssa.

Tänäänkin syötiin hyvin. Tyttäreni on matkoilla ja ei ollut tänään paikalla- lounastimme siis neljästään.

Sunnuntailounaat ovat innoittaneet kokeilemaan erilasia ohjeita ja eri maiden keittiöidenkin ruokia.Tänään meillä oli vähän perinteisempää juhlaruokaa eli kokkasin kukkakaalijuustogratiinia, keitettyjä perunoita ja viljapossun sisäfileestä mieheni paistoi maukkaita pihvejä.Jälkiruoaksi leivoin Omenamuffineja (kahvin kera) Uramamman keittokirjan Ohjeen mukaan. Ohje oli kiva , ehkä pursottaisin seuraavalla kerralla reilumminkin omenasosetta muffinin sisälle. Jälkiruoaksi voisi kyllä tosin pienempikin muffini riittää. Ostin eilen kaupungilla käydessäni silikonimuffini vuoan. Käytössä se oli tosi kätevä. Ei tarvitse voidella ja muffini irtoaa todella helposti vuoasta. Ostin selleisen , joka oli kuudelle isolle muffinille. Kaupassa oli myös silikonivuokia  12 pienemmälle muffinille. Senkin vois kyllä hankkia.

Söin hyvin ja ihan liikaakin. Taidan lähteä käymään pienellä kävelyllä ja sitten kutimen kimppuun . Illalla on taas mukavaa töllöilyä tiedossa, kun tulee Tanssiin Tähtien Kanssa.

Suloista sunnuntaita kaikille toivoo Seijasisko