Toukokuun  Wanha kuva on otettu kotipihaltani Rovaniemen Veitikanharjulta kesällä 1968. Lammen toisella puolella näkyy seurakuntakoti ja Rovaniemen kirkko.

 

Olen kuvassa  vasemmalta alarivissä viides eli pikkuisen naamaani näkyy kahden tytön välissä. Suurimman osan kuvan lapsista tunnistan ja kuvassa on pari ystävää, joiden kanssa ollaan paljon yhteydessä edelleen. Kuvan on ottanut Japanilanen turisti, joka ihastui meihin leikkiviin suomalaislapsiin.

Kyllä meillä olikin aina niin ihanat leikit. Kesäaikaan varsinkin leikittiin päivät pitkät-kotona käytiin vain syömässä ja polvet paikkauttamassa. Leikittiin  mm. "rosvoa ja pollaria", "kymmentä tikkua laudalla" ja pelattiin nelimaalia, polttopalloa ja sulkapalloa. Kuvan valkoinen kerrostalo on kotitaloni. Kuva on 70-luvulta.

Tyttöjen kesken meillä oli näytelmäkerho ja esityksiin yleisöksi kutsuimme muita lapsia ja vanhempiamme. Menestys näytelmä oli "Savikylän tapahtumat", jossa muistelen olleeni salapoliisi Lantun roolissa.:) 70-luvun alkupuolella saimme erään naapuritalon kellarista käyttöömme huoneen, jonka seinät maalasimme kirkkaankeltaisella maalilla ja tuolla "kerhohuoneella" olikin mukavaa porukalla viettää aikaa.


 Asuin Veitikanharjulla  elokuuhun 1978 asti , jolloin muutin kotoa pois. Aika pian sen jälkeen vanhempanikin muuttivat muualle. Joskus siellä on tullut käytyä ja viimeksi elokuussa 2008, jolloin Veitikanharjun tyttöjen kanssa siellä tavattiin. Tuosta tapaamisesta kerroikin silloin blogissani TÄÄLLÄ.

Huomenna Veitikanharjun 70-lukulaiset tapaavat Rovaniemellä ravintola Waldemarissa.
Itse en tälläkertaa pääse mukaan ja lähetänkin tätä kautta terveiseni kaikille  tapaamiseen osallistuville ja pitäkää hauskaa minunkin puolestani.

Hyvää Viikonloppua Kaikille!

Seijasisko