On ollut mukava viikonloppu Roiston kanssa kotosalla kahdestaan. Nyt ollaan päästy jo nauttimaankin uudesta kodista-tosin kaikkea pientä ollaan täällä  vielä järjestelty.

 

Seinät täyttyvät hiljalleen. Kellokin on löytänyt paikkansa olohuoneen ja eteisen välimaastosta. Kuvan nappasin istuessani neuletuolissani.


Aamulla valmistuivat kuvan Kerttu-sukat, joiden saajaa en voi vielä paljastaa.


Lankana on Lumoavasta langasta perulainen Cascaden Heritage sukkalanka. Aluksi vähän oudoksuin lankaa, mutta kivat sukat siitä loppujen lopuksi syntyivät.Katselimme tänäiltana  Kuorosodan Finaalin ja kyllä oli mahtava kun Oulu voitti ja voiko parempaa kohdetta olla kuin Yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosasto. Aivan upeaa sympaattinen ja herkkä Suvi Teräsniska ja Oulun kuoro!! Minusta Oulun  esitykset olivat  joka kerta niitä parhaita. Voitto oli ansaittu. Hienoa oli myös, kun Tarja Halonen oli paikalla. Han onkin sanonut olevansa Kuorosotafani. Itse pidän Suvista laulajana tosi paljon. Kun näin  ja kuuntelin häntä livenä eka kertaa  Oulun Piknikillä viimekesänä niin hetihän minusta Suvin Fani tuli.

Joulua en ole vielä ehtinyt juurikaan valmistelemaan, mutta huomenna laitan joululaulut soimaan ja alan tekemään  joulusiivouksen, joka on samalla ns. muuton loppisiivous. Poika tulee huomenna vielä auttamaan sen verran, että kuskaa  pahvit ja muut  roskat peräkärryllä kaatopaikalle meidän ulkoterassallita.

Joulutunnelmaan pääsen virittäytymään todenteolla tiistaina jolloin menemme OYS:iin syöpäpoliklinikan pikkujouluhin, jonne meidät ( minä,  Matleena ja Taina) on kutsuttu. Viemisenä meillä ja siis varsinkin Tainalla on  mitäpäs muuta kuin kasat sytomyssyjä. Osastonhoitaja on pyytänyt meidät sinne jo tunti ennen pikkujoulun alkua, koska hän haluaa esitellä meille uudistunutta syöpäpoliklinikkaa. Hyvältä tuntuu, kun  arvostavat näin  työtämme. Olemme muutenkin saaneet viimeaikoina tosi koskettavaa ja kannustavaa palautetta myös itse syöpäpotilailta. Toivon todella , että sytomyssyily jatkuu Oulussa  vielä pitkään.

Joululta alkaa näyttämään viimeistään  keskivikkona, kun saan ompelijalta  uudet jouluverhot pöytäliinan keittiöön  ja samantien alkaa keittiössäkin varmaan tuoksumaan pipari ja taateli. Ja mikä on parasta niin jo Torstaina  aatonaattona saapuvat  lapset Talvikankaalle joulunviettoon .Nautinnollista Joulunalusaikaa!!

Toivoo Tonttu Tomera Talvikankaalta