Huom: Tänäiltana eli tehdessäni ylläolevaa "Beautiful Blogger juttua" poistin  vahingossa jo eilen tämän Hyvää Sytomyssysyksyä kirjoittamani postauksen. Kaikeksi onneksi sain sen vielä kopioitua  Googlen syötteenlukijasta. Muutama kommentti tuhoutui tietysti postauksen mukana , mutta muuten tässä on kopio eiliseltä.:

 

Olemme  Lankapirtin Matleenan ja Tainan( nyt ainakin 235 myssyn tekijä!!) kanssa Oulun kädentaitomessuilla 9-10.10  Käsityökauppa Maakarin yhteydessä kertomassa sytomyssyilystä ja opettamassa myssyntekoa. Meille voi myös tuoda messuille valmiita myssyjä.

OYS syöpäpoliklinikan osastonhoitaja Irma Kinnuseen olin yhteydessä tänään ja hän kertoi että myssyjä oli OYS.ssa mennyt tosi paljon kesän aikana  eli lähes 500 myssyä.. Muihin sairaaloihin Rovaniemelle , Kemiin ja Kajaaniin lähettettiin keväällä  OYS:sta  yhteensä 320 myssyä joten  jäljellä    OYS:ssa on n. 400 myssyä. OYS:n keräyshän tuotti yhteensä 1168 myssyä. Irma kiitteli ja kannusti taas kovasti meitä ja piti tosi hyvänä  asiana sitä että haluamme edelleen  levittää sytomyssyilyn sanomaa . Myssytarve kun on jatkuva.

Matleena  oli jo aiemmin kesällä  yhteydessä  Lapin Keskussairaalaan, Kajaanin keskussairaalan  ja 
Länsi-Pohjan  Keskussairaalaan  ja sairaaloista  kerrottiin että OYS:sta  aiemmin sairaaloihin  saapuneet olivat nekin lopussa . Saimmekin suorat osoitteet LKS:ään ja KAKS:iin. Länsi-Pohjan  Keskusairaalassa Kemissä on syöpätautien poliklinikka remontin vuoksi pienissä ja ahtaissa tiloissa n. puoli vuotta. Siellä ei heillä ole säilytystilaa myssyille, joten ottavat myssyjä mielellään vasta palattuaan remontin jälkeen omiin tiloihinsa. Jonkin verran  siellä Kemissä myssyjä onkin, sillä siellä oli joku naisjärjestö ("ehkä Martat",syöpäpolin sairaanhoitaja muistin mukaan) innostunut myssyilemään ja olivat vieneet "ison kasan myssyjä" suoraan sinne poliklinikalle. Ilmoitamme Keminkin osoitteen  sitten kun sen saamme.

Pohjois- Suomen  osalta toimitusositteet ovat tällähetkellä seuraavat:

Kainuun Keskussairaalaan Kajaaniin voi toimittaa myssyjä joko viemällä Syöpätautien poliklinikalle tai postitse osoitteeseen.

 KAKS

Syöpätautien poliklinikka
 Sotkamontie 13
87140 Kajaani
 
Rovaniemelle Lapin Keskussairaalaan niin ikään voi myssyt viedä suoraan Syöpätautien poliklinikalle tai postitse osoitteeseen
 
LKS
Syöpätautien poliklinikka
 Ounasrinteentie 22
96400 Rovaniemi
 
 
  Ouluun Oulun yliopistosairaalaan voi toimittaa myssyjä joko viemällä Syöpätautien poliklinikalle tai toimittamalla postitse osoitteeseen

OYS, Syöpätautien pkl
PL 22
90029 OYS

sisäänkäynnit ovat A3:2 tai B2 rinnekerros

Viitteeksi voi kaikkiin laittaa "sytomyssyjä"
 
Matleena on seurannut ja ynnännyt koko maan myssymääriä .Viimeksi on luovutettu 13.8 HUS:iin myssyt, joita kertyi kaikkiaan peräti 2700 myssyä! Asiasta kertoo Sanna täällä blogissaan.
 
Kaikkiaan myssyjä on Suomessa kerätty ja luovutettu ainakin 12519! Laskustahan  puuttuvat kaikki ne myssyt mitkä on jo viety suoraan OYS:iin tai muihin sairaaloihin kesän aikana.

Blogini Oikeasta yläkulmasta SYTOMYSSYT  NYT nappien takaa löytyy  tiedot mihin myssyjä voi Suomessa edelleen toimittaa tai lähettää. 
 
 Ja loppuun vielä kuvaa  viimeviikolla neulomastani sytomyssystä.

Mallihan on TiiQ.n Tähdellinen myssy. Lankana  tässä on  Mandarin Classic, jota meni aika tarkkaan tähän myssyyn yksi kerä eli 50 grammaa. Puikot 3 ja koko L.

Tämän myssyn ohje ja monta muutakin sytomyssyksi kelpuuttamaani  myssymallia löytyy blogistani TÄÄLTÄ.

Hyvää Sytomyssysyksyä!

Seijasisko