Tässä matkakertomuksessa tulee olemaan niin paljon  käsitöihin liittyvää, että päätin  kirjoittaa sen  tänne neuleblogin puolelle.

Olin  parin päivä hupireissulla  tyttären kanssa Jyväskylässä. Meillä oli oikein kivaa.

Matkustimme junalla ja matka meni rattoisasti harrastaen.

Yövyimme Hotelli Jyväshovissa keskellä kaupunkia kävelykadun varrella. Kävelykatu oli sula!! Jyväskylässä kulkee nimittäin  poistoveden lämpöputket kävelykadun alla ja siksi katu on ympäri vuoden sulana.

Tytär kierteli kenkäkauppoja ja löysikin mieluisat saappaat-minä taas lankakauppoja.

Titityy  Kilpisenkadulla on ihana liike  ja..

..pullollaan kauniita lankoja. Nettikauppa: http://www.titityy.fi/

Tätä ihanaa huivilankaa päädyin Titityystä ostamaan ja  ajattelin tehdä siitä itselleni Lacybaktuksen.

Poppeli Keskustiellä on myös tosi kiva kauppa.

Reippaan ja mukavanoloinen  myyjä esitteli minulle liikettä. Siellä on paljon ihania lankoja ja..

..paljon  muutakin käsitöihin liittyvää - kuten nämä ostamani napit.

Tämä ihana lanka (65% villaa/35% alpacaa) oli tarjouksessa. Saapa nähdä mitä siitä keksin tehdä. Nettikauppa: http://www.poppeli.fi/

Kävin  myös Jyväskylän TaitoShopisssa, jonka ikkunassa komeili tutunnäköinen ryijy.

Ostin itselleni sieltä kivat  kuvan "lakritsikorvikset".

Vierailin myös Suomen käsityön museosssa.

Alakerrassa on pysyvä näyttely:


Museossa oli penkki johon sai istahtaa neulomaan kaulaliinaa ja katselemaan hauskaa Kutoja animaatiota.

Katutasossa oli menossa ihana nukkenäyttely:

Tässä on matkittu  taitavasti Helene Schjerfbeckin maalausta Toipilas(1888).

Tässä kuva maalauksesta.

Monalisa-nukkekin oli näyttelyssä ja paljon  muutakin mielenkiintoista ja kivaa. Kannattaa vierailla sekä museossa että  näyttelyissä. Nukkenäyttely on  15.5.2010 asti.

Torstai-iltana menimme  katsomaan Yötarinoita näytelmää Jyväskylän kaupunginteatteriin pienelle näyttämölle. Kerrassaan loistava näytelmä .

 Näytelmähän  kertoo unettomuudesta ja kaikesta siihen liittyvästä. Olen itse kokenut totaalisen burnoutin neljä vuotta sitten ja välillä tuntuikin kuin olisi kerrottu tarinaa suoraan omasta elämästä. Aihe on vakava mutta herkkyttä ja huumoriakin riitti. Suosittelen lämpimästi näytelmää kaikille.

Perjantaina ennen Jyväskylästä lähtöa ajelimme taksilla Vesilinnan näkötornille. Taksi maksoi 10 euroa.Hotellin respa suositteli taksia, koska Harjulle menevät portaat ovat talvella vaarallisen liukkaat.

 Mukava sieltä  olikin  tähystellä maisemia.

Kaikenkaikkiaan kaupungista jäi tosi mukava mielikuva.

Iltapäivällä matkasimme Tampereelle ja  olimme siellä pari tuntia. Minä  olis halunnut mennä Tillikkaan syömään mutta tytär halusi Rossoon. No, mentiin sitten Rossoon ja ..

..kaipa se  jonkinmoinen kompromissi sitten oli sillä vaikka en Tillikan maukkaita lihapullia saanutkaan maistaa .. niin siinä pizzaa syödessäni näin ikkunasta ravintola Tillikan  ja valotaulun mikä kertoi mm.mitä näytelmiä Tampereen teatterissa oli meneillään.


Kun lähdimme asemalle päin ihastelin erään vaatekaupan ikkunoita, joissa oli oikeat ihmiset malleina. Nuorilla tytöillä tuntui olevan näyteikkunassa hauskaa.

Tälläinen riemunkirjava sytomyssy matkan aikana valmistui.

Mallihan on tuttu Hurrikaani , mutta tein sen vähän isommaksi seuraavasti: lisäsin työhön 8 silmukkaa ja mallineuleessa tein kaksi nurjaa silmukkaa yhden asemesta. Tässä myssyssä siis nuo nurjien silmukoiden muodostamat kierteet ovat leveämpiä alkuperäisessä mallissa.. Lanka on Hyvää Käsillä Tehden kerhon lahjoituslankaa. Värit on kyllä aika räikeät, mutta täytyy vain nyt toivoa  joku myssyntarvitsija tästä tykkää.

Hyvää viikonloppua

Toivoo Seijasisko

Matkablogissani on vielä vajaa vuorokausi aikaa käydä osallistumassa arvontaan, joka on tarkoitettu Teneriffan matkakertomuksen lukeneille.http://reissaten.vuodatus.net/