Eilen tilasin Ryijytarvikepakkauksen.

 Malli on Irmelin Grönlundin vuonna 1974 suunnittelema Talviuninen. Olen pitkän aikaa jo ihastellut tätä ryijymallia ja nyt kun muutimme Talvikankaan uuteen kotiimme niin alkoi tuntua että tuo kaunis ryijy vaan  kuuluu tehdä tänne. Suomen Käsityön Ystavät myyvät Talviuninen Ryijypakkausta  sattumoisin juuri nyt kampanjahintaan aina maaliskuun loppuun asti. Hintaa tarvikepakkaukselle(ommellen) tuli siltikin 500 euroa (normaalihinta 620 euroa). Siihen kyllä kuulu kaikki mitä tarvitaan ko. ryijyn tekoon. Toimitusaika on 2-3 viikkoa. Ihana alkaa tekemään tätä, mutta kokonaan ryijyntekoon en aio uppoutua vaan tulen tekemään muitakin käsitöitä ohessa.

Aamulla katselin  Liv-kanavalta
Sikke Sumarin Ruokaa Rakkaudella ohjelmaa  ja innostuin Siken tekemästä omenapiirakasta "Tarte Tatin". Paninkin Roiston asialle ja samalla reissulla kun haki tyttären meille sunnuntailounalle niin hän haki kaupasta omenoita ja fariinisokeria.Tässä valmis Tarte Tatin.  Nautimme piirakan vaniljajäätelön ja pannukahvin kera. Voi ja fariinisokeri antaa tortun pintaa hieman karamellisen maun. Voita ja sokeria on ohjeessa tosin aika paljon, mutta eihän tämmösiä kovin usein
ainakaan meillä valmisteta. Miesväki ei välittänyt kovinkaan paljoa tortusta mutta me naiset todella nautimme  tästä omenaherkusta.Jos mieli tekee  niin ohje löytyy TÄÄLTÄ.

Käsitöissä olen neulonut Lacybaktus-huivia ja se valmistunee ensiviikolla.

Hyvää alkavaa viikkoa!

Seijasisko

JK: vielä tiedoksi, että Jana on nyt julkaissut Liisa-myssyn ohjeen blogissaan TÄÄLLÄ.