Ihan ensiksi niille jotka eivät vielä tiedä mikä Sytomyssykampanja on niin klikkaappa hiirellä allaolevaa myssynkuvaa niin saat tietoa kampanjastamme:

                     1262626760_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Järjestyksessä jo kahdeksas Sytomyssykeräys

Tampereen Yliopistolliseen  Sairaalaan  

on vihdoin polkaistu kunnolla käyntiin . Myssyjä kerätään  Teijan ja Kaijan johdolla! Hieno homma ja toivon myssyrikasta kampanjaa sinnekin.

1267607261_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lapinlahdelta tulivat eilen postin mukana kuvan kauniit myssyt. Kaunis Kiitos kuuluu kaimalleni sinne Savonmaalle . Harmi, ettei Kuopion Yliopistosairaalaan ole kukaan innostunut  perustamaan  kampanjaa. Tietenkin, jos joku panee heti töpinäksi  niin vielä ehtisi. Ja kun Suomen karttaa muutoinkin katselee  niin kyllähän noita alueita,  jonne keräyksen vielä voisi perustaa  olisi vielä   vaikka kuinka paljon.

Sitten OYS:n sytouutisia:

Maanantaina saimme osastonhoitaja Irma Kinnuselta OYS:sta seuraavanlaisen  sähköpostin:

"Hienoa, että myssyaate on lähtenyt etenemään. Arvio on, että ensimmäisen kolmen viikon aikana mahdollisia myssyjen käyttäjiä olisi noin 30 - 50 viikossa. Siinä on ajateltu uusia potilaita ja jo aiemmin hoidot aloittaneita potilaita. Jatkossa uusia potilaita tulee noin 20-30 kuukaudessa. Myssyjä ei tule liikaa ja tarve todellakin on jatkuva.

 
Hoitoja annetaan Rovaniemellä, Kemissä, Kajaanissa ja Kokkolassa. Meille syöpätautien pkl:lle potilaita tulee mm. Kuusamosta, Taivalkoskelta,Pudasjärveltä, Ii- Yli-Ii, Utajärvi, Vaala, Pyhäntä, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi, Kalajoki ja muista Oulun ympäristön kunnista. Sädehoitopotilaat sädehoito-osastolle tulevat koko Pohjois-Suomen alueelta."

Tarkoittaa siis sitä, että nyt meille kertyneet  n. 160 myssyä loppuisivat Oulun sairaalaan sytoyksiköstä jo n.  kuukaudessa ja jatkossa Oulussa 150 myssyä /vajaa puolivuotta. Oysin tilastot tarkoittavat naisia! Ikävän hurjat luvut ja sepä sitten  siitä ylitarpeesta! OYS:sta ei ehkä välttämättä   riitä myssyja muihin Pohjois -Suomen sairaaloihin ja siksi toivonkin edelleen, että saataisiin  Lapin Lääniin oma keräys!

Pitkät ovat monella myös matkat hoitoihin . Muutama esimerkki etäisyyksistä  mitä jotkut joutuvat Oulun ja Lapin Lääneissä kulkemaan rankkoihin syöpähoitoihin:  esim. Kuusamosta on Ouluun matkaa 220 km , Utsjoelta   Rovaniemelle  380 km, tai Utsjoelta Ouluun 550 km. Sytostaatihoitojahan annetaan useamman kerran aina muutaman viikon välein .  Sädehoidossa  taas  joutuu käymään monta viikkoa ja joka arkipäivä. Mikä tarkoittanee, että moni joutuu käytannössa muuttamaan kotoaan pois potilaskotiin tms. hoitojen ajaksi pitkäksi aikaa.

Rakkaalle ystävälleni (jolle myssynkin viime kesänä virkkasin)  annettiin  sytostaatteja kuusi kertaa kolmen viikon välein Kemin sairaalassa. Sädehoidoissa ystäväni  kulki loppu syksystä Kemistä Ouluun kuusi viikkoa ja hän yöpyi aina välillä meidänkin luona. Vierestä seuranneena voi sanoa, että  rankkaa hänellä on ollut, mutta onneksi ystäväni selätti syövän ja onkin jo pitkällä toipumisen tiellä. Vilkutuksia ja halauksia hänelle.Hymy

1267607028_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Matleena ahkeroi ja  laittoi  kolmeen käsityöliikkeeseen  lankakerjuukirjeet ja Kempeleen Kangasvilla ottikin  yhteyttä ja lahjoitti kuvan puuvilla- ja silkki-viskoosilankoja  yhteensä 1.8 kg .Kiitos paljon! Langat menevätkin heti käyttöön  erittäin ahkerille myssyntekijäille Martalle , Oulun Tuiraan ja Tainalle Oulunsaloon. Lankalahjoituksia  otamme edelleen vastaan

Matleena  sai sovittua myös Kempeleen Kangasvillan omistajan kanssa että heidän kauppaankin  voi myssyjä viedä. Uusi keräyspiste on Kempeleen  keskustassa    Kempeleentie 2 .Kempeleen Kangasvillan nettisivut TÄÄLLÄ  .

Sytomyssyjä olen itse tehnyt yhteensä 9  kappaletta  ja olen ajatellut että se on minulta ihan riittävä määrä toistaiseksi. Ajatukset askartelevat välillä liikaakin  sytomyssyissä niin siksi  onkin ollut ihan hermolepoa  laittaa ajatuksia  muihinkin käsitöihin.  Luultavimmin teen kuitenkin vielä muutaman myssynkin "välipaloina" muiden käsitöiden lomassa.

1267607149_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minulla on kirjoneulelapset puikoilla. Malli on  Eeva Haaviston  kirjasta: Sata kansanomaista  kuviokudinmallia  ja  valmistuvat  varmaan  tänään ja laitan niistä oman postauksen mahdollisesti jo huomenna. 

Kävin eilen tilaamassa Somikista Pienoisryijypakkauksen, jonka saan viikon päästä. Ryijymallin on suunnitellut Jukka Vesterinen. Aion aloittaa ryijyn teon  maaliskuun  aikana.  Ryijytarvikepakkaus on syntymäpäivälahja äidiltäni. Kiitos äiti.<3

Huh..huh kylläpä tätä asiaa  taas tulikin !Toivottavasti jaksoi kiinnostaa!

Oikein mukavaa viikojatkoa kaikille!

Toivottelee Seijasisko