Tyttäreni täyttää tulevana tiistaina vuosia ja tänään hieman juhlistimme synttäreitä oman perheen kesken. Kuvassa pikku tyttäreni  vuonna 1988.



Lahjaksi tytär sai minulta Kun Olin Pieni-kirja , suklaata ja kortin. Paljon olin vauvakirjaa täyttänyt  jo silloin aikoinani, mutta muutamilla kuvilla vielä  täydensin niitä kohtia, jotka  olivat jääneet täyttämättä.


,
Synttärilounalla tarjosin Avokadolasagnea. Ohjeen löysin Sylvia Danielssonin  kirjasta Hedelmät, marjat ja vihannekset. Hieman sovelsin ohjetta oman mielen mukaan. Lasagne oli tosi hyvää ja täyttävääkin. Huomasimme, että kun  erilaiset herkulliset kasvikset  tulevat eri kerroksiin ja silloin mautkin erottuvat! Käytin juustokastikeen tekoon rasvatonta maitoa, mutta  juuston ja avokadon ansiosta  lagagne saa kermaisen koostumuksen.

Eipä tämmöistä lasagnea ihan joka arkipäivä tule tehtyä, mutta vaikkapa sunnuntairuokana perheen kesken aivan ihana. Lasagne oli niin onnistunut ja voin sen tekoa suositella muillekin ja kirjoitin reseptinkin sille, joka haluaa kokeilla. Ohje ei ole ihan tarkkaan sama kuin  kirjassa vaan oma versioni.

Avokadolasagne

Aloita tekemällä  eri astioihin seuraavat täytteet.

Paprikatäyte:

2 punaista paprikaa paloiteltuna
1 sipuli silputtuna
1rkl öljyä (minä käytin oliiviöljyä)
1/2 tl suolaa
maustemitta mustapippuria

Avokadotäyte

4 avokadoa ohuina viipaileina
1 punainen chili(mieto) silputtuna

2 sipulia silputtuina

2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sitruunan mehu
1/2 tl. suolaa
1/2 tl yrttisuolaa

Tomaatti-kesäkurpitsatäyte

4 tomaattia viipaleina
1 kesäkurpitsa ohuina viipaileina
3 valkosipulinkynttä murskattuina
1 rkl öljyä(oliiviöljy)
1/2 tl suolaa 1 maustemitta mustapippuria
1 tl sokeria

Sekoita kukin täyte omassa kulhossaan, jätä maustumaan ja valmista silläaikaa kastike.



Juustokastike

75 grammaa voita
1 dl vehnäjauhoja
1l maitoa (rasvatonta)
1/2 tl suolaa
vastarouhittua mustapippuria
4 dl juustoraastetta kastikkeeseen (käytin mozzarellaa)
1 dl juustoraastetta  pinnalle(laitoin parmesanjuustoa)
 
Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki ja sekoita  joukkoon juusto.Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele uunivuoka. Levitä pohjalle lasagnelevyjä, sitten juustokastiketta ja sitten paprikatäyte. Seuraavaksi kerrokseksi lasganelevyjä, kastiketta ja avokadotäyte. Se päälle lasagnelevyjä ja, kastiketta ja tomaatti-kesäkurpitsatäyte.
Levitä viimeiseksi kerrokseksi lasagnelevyjä, loput kastikkeesta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. (minä laitoin parmesaania)

Kypsennä 200 asteessa n.30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, jotta lasagne kiinteytyy.

Suosittelen kattamaan kauniisti ja nauttimaan ruuan kiireettömästi läheisten ja  ystävien seurassa.



Pääruualla olikin  ihan tarpeeksi mulle kokkaamista  yhdelle päivälle - niinpä jälkiruuaksi tarjosinkin kahvin kanssa kakkua aikuisten makuun eli    Sacher-kakkua.(ostin kakun Cittarista 12 eurolla)

Kahvittelun lomassa tuli keskustelua Sacherkakkureseptin alkuperästä ja Roistopa osasikin kertoa, että Franz Sacher on keksinyt reseptin jo 1800-luvulla-tosin alkuperäinen tarkka  ohje on vieläkin suuri salaisuus ja sitä saakin vain yhdessä paikassa maailmassa eli Wienin Sacher-hotellin ravintolassa.

Loppuun sen verran vielä sisustuksesta, että nyt on minun tekemä ryijy seinällä. Oikeasti kampasin sitä tunnin tänä-aamuna, jotta kehtasin  sen yleensä olkkariimme ripustaa . Kyllähän se tuossa neuletuolin päällä menee  tosin paljon mielummin  kattelen olkkarissa vaikka  noita  meidän muita tauluja -niin ja tietenkin eniten "töllöä", jota tulee kyllä väliin töllöteltyä ihan liikaakin.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

t. Seijasisko