Tyttäreni täyttää tulevana tiistaina vuosia ja tänään hieman juhlistimme synttäreitä oman perheen kesken. Kuvassa pikku tyttäreni vuonna 1988.
Lahjaksi tytär sai minulta Kun Olin Pieni-kirja , suklaata ja kortin. Paljon olin vauvakirjaa täyttänyt jo silloin aikoinani, mutta muutamilla kuvilla vielä täydensin niitä kohtia, jotka olivat jääneet täyttämättä.
,
Synttärilounalla tarjosin Avokadolasagnea. Ohjeen löysin Sylvia Danielssonin kirjasta Hedelmät, marjat ja vihannekset. Hieman sovelsin ohjetta oman mielen mukaan. Lasagne oli tosi hyvää ja täyttävääkin. Huomasimme, että kun erilaiset herkulliset kasvikset tulevat eri kerroksiin ja silloin mautkin erottuvat! Käytin juustokastikeen tekoon rasvatonta maitoa, mutta juuston ja avokadon ansiosta lagagne saa kermaisen koostumuksen.
Eipä tämmöistä lasagnea ihan joka arkipäivä tule tehtyä, mutta vaikkapa sunnuntairuokana perheen kesken aivan ihana. Lasagne oli niin onnistunut ja voin sen tekoa suositella muillekin ja kirjoitin reseptinkin sille, joka haluaa kokeilla. Ohje ei ole ihan tarkkaan sama kuin kirjassa vaan oma versioni.
Avokadolasagne
Aloita tekemällä eri astioihin seuraavat täytteet.
Paprikatäyte:
2 punaista paprikaa paloiteltuna
1 sipuli silputtuna
1rkl öljyä (minä käytin oliiviöljyä)
1/2 tl suolaa
maustemitta mustapippuria
Avokadotäyte
4 avokadoa ohuina viipaileina
1 punainen chili(mieto) silputtuna
2 sipulia silputtuina
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sitruunan mehu
1/2 tl. suolaa
1/2 tl yrttisuolaa
Tomaatti-kesäkurpitsatäyte
4 tomaattia viipaleina
1 kesäkurpitsa ohuina viipaileina
3 valkosipulinkynttä murskattuina
1 rkl öljyä(oliiviöljy)
1/2 tl suolaa 1 maustemitta mustapippuria
1 tl sokeria
Sekoita kukin täyte omassa kulhossaan, jätä maustumaan ja valmista silläaikaa kastike.
Juustokastike
75 grammaa voita
1 dl vehnäjauhoja
1l maitoa (rasvatonta)
1/2 tl suolaa
vastarouhittua mustapippuria
4 dl juustoraastetta kastikkeeseen (käytin mozzarellaa)
1 dl juustoraastetta pinnalle(laitoin parmesanjuustoa)
Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon juusto.Mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele uunivuoka. Levitä pohjalle lasagnelevyjä, sitten juustokastiketta ja sitten paprikatäyte. Seuraavaksi kerrokseksi lasganelevyjä, kastiketta ja avokadotäyte. Se päälle lasagnelevyjä ja, kastiketta ja tomaatti-kesäkurpitsatäyte. Levitä viimeiseksi kerrokseksi lasagnelevyjä, loput kastikkeesta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. (minä laitoin parmesaania)
Kypsennä 200 asteessa n.30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, jotta lasagne kiinteytyy.
Suosittelen kattamaan kauniisti ja nauttimaan ruuan kiireettömästi läheisten ja ystävien seurassa.
Pääruualla olikin ihan tarpeeksi mulle kokkaamista yhdelle päivälle - niinpä jälkiruuaksi tarjosinkin kahvin kanssa kakkua aikuisten makuun eli Sacher-kakkua.(ostin kakun Cittarista 12 eurolla)
Kahvittelun lomassa tuli keskustelua Sacherkakkureseptin alkuperästä ja Roistopa osasikin kertoa, että Franz Sacher on keksinyt reseptin jo 1800-luvulla-tosin alkuperäinen tarkka ohje on vieläkin suuri salaisuus ja sitä saakin vain yhdessä paikassa maailmassa eli Wienin Sacher-hotellin ravintolassa.
Loppuun sen verran vielä sisustuksesta, että nyt on minun tekemä ryijy seinällä. Oikeasti kampasin sitä tunnin tänä-aamuna, jotta kehtasin sen yleensä olkkariimme ripustaa . Kyllähän se tuossa neuletuolin päällä menee tosin paljon mielummin kattelen olkkarissa vaikka noita meidän muita tauluja -niin ja tietenkin eniten "töllöä", jota tulee kyllä väliin töllöteltyä ihan liikaakin.
Mukavaa alkavaa viikkoa!
t. Seijasisko
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.