Tämä ohje kuvineen Bloggerin blogissani: http://seijasisko.blogspot.fi/2012/08/sammakkorinssilapaset.html

 

Lasten sammakkorinssisukat

Lanka Seitsemän Veljestä tai vastaava. Puikot 3 tai 3,5 käsialan mukaan.

 

 

 

Mallisukka  lapsen kokoa 26. Sukat ovat muutoin  perussukat paitsi  kärkikavennukset muotoutuvat sammakon pään malliseksi. Sukkapuikoilla on aluksi yhteensä 36 silmukkaa, mutta ennen kuvion alkua  kakkospuikon alussa lisäsin yhden silmukan 3.puikolle (silmukat puikoilla siis 9,10,9,9).

 

 

 

Silmänappeja saa Sinooperistä ja Tiimarista . Silmänapeista johtuen suosittelen pesua käsin. Silmänappeina voi myös käyttää tavallisia nappeja tai silmät myös kirjailla lapasiin ja silloin tietenkin vyötteenmukainen pesu! Halutessasi voit kirjailla myös suun.

Kuvion pituus Kruunusta sukan kärkeen on n. 8 cm. Tein kavennukset  kaavion  mukaisesti:

 


1. ja 3. puikon lopussa yhteenneulomiskavennus 2 ja 4 puikon alussa ylivetämiskavennus.  Kerroksilla, joissa kavennetaan  2s/ puikko kavennetaan lisäksi keskellä yhteenneulomiskavennus. Huomaa kerroksella 19. kavennetaan vain kerran kakkospuikon alussa yhteenneulomiskavennus

Voit myös  neuloa joka puikolle aloitukseksi 10 silmukkaa kunhan kuvion ensimmäisen  rivin  lopussa 4-puikolla muistat kaventaa kerran  2 o.yht.. (10,10,10,9) .Mallin  kokoa voi muutella neulomalla paksummillla tai ohuemmilla puikoilla ja/tai  erivahvuisilla langoilla.  Jalkaterän pituutta voi myös säädellä.Sukkien takaosassa neuloin ruutuneuletta kuten kuvassa.Halusin käyttää  kirkkaita värejä koska ne ovat lasten mieleen. 


Aikuisten Sammakkorinssit

Lanka Seitsemän Veljestä tai vastaava. Puikot 3 tai 3,5 käsialan mukaan.

 


 

Puikoilla yht. 48 silmukkaa ja kuvion alussa väh. 3. puikolta viimeinen silmukka.Kuvion pituus kruunusta sukan kärkeen on n. 10,5cm kolmosen puikoilla.

 

Kaavio:

1. ja 3. puikon lopussa yhteenneulomiskavennus 2 ja 4 puikon alussa ylivetämiskavennus.  Kerroksilla, joissa kavennetaan  2s/ puikko kavennetaan lisäksi keskellä yhteenneulomiskavennus.

 

 

 Kuvan sukka on kokoa 37 . Sukan pituutta on helppo säätää aloittamalla kuvio n.10,5 cm ennen haluttua sukan  pituutta. Jos haluaa rintavamman sukan voi käyttää esim.3,5 puikkoja.

 


.
Kruunuosan tein hieman eritapaan : Kun alkuun leikkaa kruunua  varten  pitkähkön  langanpätkän,  joka riittää koko kruunuun- niin voi sukan nurjalla puolella , neulan avulla,  pujotella   keltaisen langan takaisin  seuraavan  kerrokselle kruunun alkamiskohtaan.  Kruunuun on hyvä  varata n. 3m. pituinen lanka. 

Toinen mahdollisuus on tietenkin kuljettaa lankaa tehdä kokomatkan ruutukuviota sukan pohjaan kuten olen tehnyt lastensukissa yllä. 

 

HUOM:

 

Mallia voi vapaasti käytellä ja muokata  PAITSI kaupalliseen tarkoitukseen ohjetta EI saa käyttää ilman kirjallista lupaani.

Jos julkaisette esim. blogissanne tekemänne "sammakot" niin Olisi mukavaa jos lähettäisitte  linkin sähköpostiini [email protected] niin voi laittaa linkin tämän sivun loppuun.

 Sammakkorinssisukkia:

Omassa blogissa: http://seijasisko.vuodatus.net/blog/1396116/-sammakkorinssit-prinssille-ja-prinsessalle/

http://seijasisko.vuodatus.net/blog/2144493/hyvanmielen-sukkia/

Lankapirtissä: http://lankapirtin.blogspot.com/2009/07/valmistuneita.html

Mammutin sammakot: http://hillokellari.blogspot.com/2009/09/kolmannen-viikon-sato.html

Lankaa Mutkalle blogissa: http://lankana.vuodatus.net/blog/2150089/sammakkorinssit/

Ommpumadon blogissa: http://omppumato.blogspot.com/2009/09/sammakkoprinssi-sukat.html

http://omppumato.blogspot.com/2009/09/sammakkoprinsessa-sukat.html

Suden silmukoissa:  http://sudensilmukat.blogspot.com/2009/10/muilta-matkittua.html

Äipän touhuissa: http://aipan.vuodatus.net/blog/2255286/synttarilahjojen-paljastus/

Mammamyyyn Vakka: http://mammamyy.vuodatus.net/blog/2659735/saku-sammakko/