1269014535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

OYS:n Sytomyssykeräys on minun ja  Matleenan Lankapirtti-blogista  yhdessä perustama ja ideoima kampanja, jonka aikana on kerätty myssyjä ihmisille, jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoidoista johtuen.  Kampajallamme on myös sivut myös Facebookissa
 

Kampanja-aika on 4.1.-30.4 2010 ja myssyt lahjoitetaan  Ruusun päivänä 4.5. 2010 luovustustilaisuudessa Oulun Yliopistollisen Sairaalan syöpäpoliklinikalle ja sieltä edelleen jaettavaksi myssyjä tarvitseville.


Heti t
ammikuussa kampanja alkoi  levitä eri puolille Suomea ja nyt myssyjä kerätäänkin jo 14. eri paikkakunnan sairaalaan Suomessa.
Uusin tieto on , että Ruotsinpyhtäällä Luovat Kädet työpaja osallistuu myös keräykseen. He keräävät myssyjä Kotkan sairaalaan, jonne kerätään myssyjä jo ennestään Hepsinkin toimesta. Viroon on myös tämänhetkisten  tietojemme mukaan syntymässä sytomyssykampanja. Suurin osa kampanjoista jatkuu huhtikuun jälkeenkin esim. Uudellamaalla (HUS) kampanjoidaan  aina heinäkuun loppuun asti. Linkit eri sairaaloiden  kampanjasivuille  löytyvät blogini oikeasta sivulaatikosta.

Myssyjä on kerätty Oulussakin jo useampi sata  ja OYS:sta on kerrottu, että tarvetta on paljon   ja tarve on jatkuva.  Ruusun päivän ( 4.5.10)luovutustilaisuudessa julkistamme tarkan myssymäärän Oulun osalta ja mahdollisesti  myös koko Suomen senhetkisen tilanteen osalta. 

Hyvä  sytomyssy on sellainen, ettei se kutia , eikä hiosta . Suotavaa olisi myös että ainakin yksi seuraavista adjektiiveistä kuvaisi myssyä eli  kaunis, kiva,hieno, komea, tyylikäs, upea , näppärä , sievä, söpö , nätti, siisti, räväkkä, rento  tai hauska. Erilaisia sytomyssyjä tarvitaan, kun on eri makujakin. Toiset tykkää keveistä ja vilpoisista ja toiset kokevat, että päätä palelee ja haluavat lämpimämmän  myssyn. Joillekin on tärkeää että myssy peittää tarkkaan kaljun, mutta toisille se ei ole niinkään tärkeää. Myssyjä käytetäänkin enemmän kotona ja vapaa-aikana ja taas peruukit päässä ovat monella silloin päässä kun ollaan enemmän ihmisten parissa vaikkapa töissä tai juhlissa. Langanvalinnassa olisi hyvä huomioon , että myssy tulee päänahkaa vasten ja sitä kuitenkin pidetään paljon sisätiloissakin. Luonnonkuidut(esim. 100% -puuvilla,-bambu, -maissi, -soijalangat )  ovat ainakin yleensä poikkeuksetta hyviä tarkoitukseen sopivia lankoja. Itse olen tehnyt pari lämpimämpää  silti hengittävää myssyä esim. DUETT-langasta. Langassa on puuvillaa 55%ja merinovillaa 45%.Linkkejä hyviin sytomyssymalleihin löytyy blogistani TÄÄLTÄ

Myssyjä voi Oulun seudulla myös käydä viemässä  Vapunaattoon  perjantaihin  30.4. asti seuraaviin käsityökauppoihin

Käsityökauppa Maakari  ,Rautatienkatu 11b (vanha asemaravintola). HUOM. Vapunaattona perjantaina kauppa on auki 10-16!

Kempeleen Kangasvilla Kempeleen keskustassa, Kempeleentie 2. Kangasvilla auki Vapunattona normaalisti 9-18 .

Käsityökauppa Ilo, Herralantie 1, HAUKIPUDAS .HUOM: Myssyt Käsityökauppa  ILOon Vapunaattona klo 15 mennessä!

Haemme myssyt keräyspisteistä 3.5.10 maanantaipäivän aikana.

Postilähetysten Viimeinen postituspäivä on KE 28.4. Osoitteen saa kysymällä s-postiosoitteesta  [email protected].  
Luovutustilaisuuden 4.5.10 jälkeen   saamme  suoran osoitteen OYS:iin mihin myssyjä voi jatkossakin viedä tai lähettää.

Luovutustilaisuudesta 4.5.10 tulee juttua blogihimme ja myös Oulun Seudun Forum24 lehteen.

Kampanja on ollut esillä eri lehdissä ja radiossakin eri puolilla Suomea.

1270064839_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänä iltana olemme TV 2.  Suomi- Express ohjelmassa kertomassa kampanjasta. Ohjelma alkaa 19.20 ja tulee huomenna Torstaina on uusintana klo 14.45. Ohjelman voi myös katsoa Ylen Areenasta jälkikäteen. Kuva on ohjelman nauhoituksista Matleenan kotona 31.3.10.

  1271163640_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvan  myssy on minun 16. kampanjaan tekemäni sytomyssy, joka valmistui eilen. Lankana on 100% SandnessGarnin Mandarin Petit puuvilllalankaa. Malli on suosittu  MammaMyyn Minttusytomyssy.

Virkattuun Kukkaan ohje löytyy  TÄÄLTÄ.Kukkanappi on Oulun NappiKikasta.

Aurinkoista  Viikon Jatkoa Kaikille

Toivoo Seijasisko