Terveisiä   Ilmakitaransoiton  MM-kisoista, jotka pidettiin eilen  Oulussa jo 15. kerran. 


 Ilmaistapahtuma Oulun Torinrannassa keräsi paikalle tänäkin vuonna paljon kaikenikäistä  porukkaa. Kisoja pystyi  seuraamaan suorana lähetyksenä  internetistä joka puolella maailmaa.

 Tapahtuma alkoi juhlallisesti, kun Oulun kaupungihallituksen jäsen, professori  Kyösti Oikarinen, julisti ilmakitaran 15. kisat avatuksi  ja.. 


..samalla hän julisti    maailmanrauhanjulistuksen. "Ilmakitaransoiton ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja kaikki pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa."

Sitten  esiintyi Pohjan  laulukuoro, joka esitti komeasti Finlandian. Varsinainen kisa oli jälleen kerran todella hauska show!
Tapahtumassa oli 20 ilmakitaristiä  ympäri maailmaa . Kuvassa finaalin juontaja ilmakitaraguru USA:lainen Dan "Björn Türoque" Crane  ja Japanin edustaja Toshihiko  “Sunaney” Sunabe .

Koska on kyse on  MM-finaalista , jota seurataan ympäri maailman,  niin se juonnetaan  suurimmaksi osaksi  englannin kielellä ja se harmittavaa kaikille niille jotka eivät kieltä kunnolla osaa-sillä siten jäävät  Björnin hauskat haastattelut ja monet aiheeseen liittyvät  vitsit ymmärtämättä.Nuorin edustaja oli Suomen Aapo  "Little Angus" Rautio, 10-vee, joka oli tosi suloinen ja niin taitava. Han soitti ilmakitarallaan  AC/DC:n kappaletta minuutin verran. Poika oli harjoitellut esitystä koko kesän joka päivä . "Pikku Agnuksen" lempibändi  onkin AC/DC ja Agnuksen lempinimi tulee bändin kitaristi Agnus Yuongin mukaan. "Pikku Agnus"  selviytyi hienosti kuudenneksi.Tässä brittityyliä -Thom "Wild Thing" Wilding


Ranskatar Soraya “Eva Gina Runner” Garlenq vakuutti ja sijoittui toiseksi.


 Kuvassa arvovaltainen tuomaristo, jonka Suomen edustajana oli  jo 15. kertaa  legendaarinen Eppu Normaali bändin kitaristi Juha Torvinen .Oman suosikkini Ranskan Sylvaine  "Günther Love" Quimenen eroottinen  tyyli    vetosi jälleen tuomaristoon ja hän uusikin viimevuotisen voittonsa. Ranskalainen sai lahjaksi jo toisen
Matti Nevalaisen  tekemän  laadukkaan   sähkökitaran.

 Ilmakitarakisan keksijä, haukiputaalainen Jukka Takalo palkittiin myös Matti Nevalaisen kitaralla ja lisäksi  hän sai 50 euron lahjakortin kaikkien oululaisten  tuntemaan   "Letkunpuiston" Piccolo Grillikioskille.


 
Ilta huipentui siihen, kun kaikki osanottajat, yleisö paikan päällä ja katsojat  ympäri maailman soittivat yhdessä  "ilmakitarallaan" Neil Youngin mahtavan ”Rockin' in the Free World”-kappaleen  samalla ilotulitusten paukkuessa taivaalla.   

Loistava tapahtuma.

Hyvä Suomi!Hyvä Oulu!

 

JK: muut kuvat ovat Roiston tai minun ottamia paitsi "Günther Loven " kuva kopioitu Ilmakitaransoiton MM-nettisivuilta TÄÄLTÄ .