Ohjetta muokattu  viimeksi 23.10.10

Tässä on oma kehittelemä  sukkamallini jonka ristin "Sammakkorinsseiksi" . Tein mallisukan 7-Veljeksestä.  Puikolla oli aluksi 36 silmukkaa, mutta ennen kuvion alkua lisäsin yhden silmukan II-puikolle (silmukat puikoilla siis 9,10,9,9). Suun kirjailin jälkikäteen. Silmät ovat Tiimarista ostetut. Silmät lapsia kiinnostaa ja siksi ne  kannattaa ommella kunnolla sukkiin , etteivät joudu lasten suuhun.Kantapää on tavallinen vahvistettu kantapää. HUOM:Silmänapeista johtuen kannattaa sukat pestä käsin! Silmät voi myös toki kirjailla sukkiin ja silloin tietenkin vyötteenmukainen pesu!!

Kuvion pituus Kruunusta sukan kärkeen on n. 8 cm. Tein kavennukset  kuvion mukaisesti 2o yhteen. Kerroksilla, joissa kavennetaan  2s./ puikko kannattaa  kaventaa 2 o yhteen puikon alussa ja 2o yhteen keskellä (kuten sädekavennuksessa).

Mallin  kokoa voi muutella neulomalla paksummillla tai ohuemmilla puikoilla ja/tai  erivahvuisilla langoilla.  Voi myös  neuloa joka puikolle aloitukseksi 10 silmukkaa ja sitten kuvion  kohdalla kaventaa  III-puikolla  1 silmukka. (10,10,9,10) Jalkaterän pituutta voi myös säädellä.

Alkuperäisessä  mallissa kuljetan  vihreää lankaa mukana 1 ja 4. puikoilla..mutta

Lankapirtin Matleena taas kehitteli juttua niin että teki vihreän naaman kohdalle jalkapohjassa ruutukuvion 2 s. pääväriä 2s. vihreää vuorotellen .  Ei siten tarvitse kuljettaa piilossa lankaa niin pitkää matkaa, jolloin neuleesta tulee joustavampi ja  näyttääkin ihan kivalta.


Kruunun keltaista lankaakaan ei tarvitse kuljettaa koko  sukan  ympäri. Kun alkuun leikkaa kruunua  varten  pitkähkön  langanpätkän,  joka riittää koko kruunuun- niin voi sukan nurjalla puolella , neulan avulla,  pujotella   keltaisen langan takaisin  seuraavan  kerrokselle kruunun alkamiskohtaan.  

Tässä  piirros mallista. Toivottavasti saatte siitä selvää.Jos ohjeen kanssa tulee ongelmia niin neuvoa voi s-postilla kysyä: [email protected]

23.10.10 Sammakkorinssit naiselle.

Puikoilla yht. 48 silmukkaa ja kuvion alussa väh. 3. puikolta viimeinen silmukka.Kuvion pituus kruunusta sukan kärkeen on n. 10,5cm kolmosen puikoilla. Kuvan sukka on kokoa 37 . Sukan pituutta on helppo säätää aloittamalla kuvio n.10,5 cm ennen haluttua sukan  pituutta. Jos haluaa rintavamman sukan voi käyttää esim.3,5 puikkoja.

Kruunuosan tein kuten ennenkin eli pujottelin keltaisen langan aina  takaisin kruunun alkuun. Kruunuun on hyvä  varata n. 3m. pituinen lanka.  Vaikka kruuunu on hieman isompi kuin pikkurinsseissä niin minusta pujottelu ei ollut mitenkään hankalaa -neulakin voi olla koko ajan langassa. Toinen mahdollisuus on tietenkin kuljettaa lankaa mukanansa sukan ympäri ja/ tai tehdä ruutukuviota sukan pohjaan.

Vihreän langan kohdalla tein ruutukuvion pohjaan.

 

Piirros naisen sukille. Kysykään jos on kysyttävää.

Mallia voi vapaasti käytellä ja muokata  PAITSI kaupalliseen tarkoitukseen ohjetta EI saa käyttää ilman kirjallista lupaani. Toivon myös  että jos julkaisette esim. blogissanne tekemänne "sammakot" niin laittaisitte linkin tähän alkuperäiseen  ohjeeseen. Bloggaajajille vielä että  olisi vielä kiva jos laittaisitte kommentteihin linkin sammakkorinsseistänne.

Terkuin Seijasisko

JK . bloggaajat Olisi vielä kiva jos laittaisitte linkin kommentteihin sammakkorinsseistänne.

Sammakkorinssisukkia:

Omassa blogissa: http://seijasisko.vuodatus.net/blog/1396116/-sammakkorinssit-prinssille-ja-prinsessalle/

http://seijasisko.vuodatus.net/blog/2144493/hyvanmielen-sukkia/

Lankapirtissä: http://lankapirtin.blogspot.com/2009/07/valmistuneita.html

Mammutin sammakot: http://hillokellari.blogspot.com/2009/09/kolmannen-viikon-sato.html

Lankaa Mutkalle blogissa: http://lankana.vuodatus.net/blog/2150089/sammakkorinssit/

Ommpumadon blogissa: http://omppumato.blogspot.com/2009/09/sammakkoprinssi-sukat.html

http://omppumato.blogspot.com/2009/09/sammakkoprinsessa-sukat.html

Suden silmukoissa:  http://sudensilmukat.blogspot.com/2009/10/muilta-matkittua.html

Äipän touhuissa: http://aipan.vuodatus.net/blog/2255286/synttarilahjojen-paljastus/

Mammamyyn Vakka: http://mammamyy.vuodatus.net/blog/2659735/saku-sammakko/