Meidän perheessä on juhlittu tänäkin vuonna isänpäivää perinteisin menoin. Minä heräsin kahdeksan aikohin ja täytin ja koristelin eilen leipomani kakun. Kattasin pöydän ja herätin 18-vuotiaan poikamme. Sitten menimme lahjojen kanssa herättämään mieheni  laulamaan hänelle onnitelulaulun. Tyttäremme, Satu  puuttui, mutta hän on tulossa illalla isäänsä onnitelemaan. Arvelisin, että Satu tulee salmiakkipussin kanssa, joka on  varma  lahjavalinta miehelleni.:) Poikani oli ostanut isälleen uusimman Eppujen cd:n. Varma ja hyvä valinta sekin...niin ja minä oli kutonut villasukat, joista mieheni näytti todella tykkäävän. Sitten nautimme mukavan leppoisan aamiaisen.

Tänään olemme menossa kello kahdeksi Oulun Kreikkalaiseen ravintolaan syömään. Sinne tulee isäni(äiji) ja äitini(ämmi) ja myös siskoni perhettä. Isälle kudoin Jussi-sukat. Luulisin,että hän todella ilahtuu.Televisiossa on pyörinyt  typerä mainos siitä, että isä valittaa kun saa ne iänikuiset villasukat isänpäivälahjaksi ja siinä mainostetaan, jotain maksullista kanavaa lahjaksi sukkien sijaan. Kyllä se on vain niin, että rahalla noita maksullisia kanavia saa! Mutta käsityölahja, varsinkin jos se on antajan itsetekemä, on todella paljon arvokkaampi.


Taiteilemani isänpäiväkakku.


Kutomani sukat miehelleni ovat 7-veljeksen jättiraitaa.


Hyvin sopivat miehen jalkaan.


Isälleni kutomani Jussi-sukat.


Malli löytyi uusimmasta Novitan lehdestä. Tein  sädekavennukset ohjeen kärkikavennusten sijaan. Sädekavennukset ovat ehdottomasti paremman näköiset tässä mallissa. Lehden maillissa oli lankana Novitan Nalle ja  näissä minun tekemissä on lämpimämpi 7-veljestä.

ps. lisätty 12.11. tytär tuli illlalla onnittelemaan isäänsä ja toi hänelle Sacher-leivoksen.Ihan hauska juttu, kun tyttäreni lempinimikin on Sacheri.:)
Namnam