Nyt näyttää Teijan joulukalenterinosaset tältä:
Onko kyseessä lintu vai kala vai jokin ihan muu. En osaa kyllä sanoa varmaa vieläkään, vaikka kalenterin luukkuja on enää neljä avaamatta.
Aamulla tein piparikakkutaikinan ja Taatelikakun jouluksi.
Tiedän kakun olevan oiken mehevää ja jouluisen makuista. Resepti on peräisin entiseltä työkaverilta Pirkolta ainakin kymmenen vuoden takaa. Hän tarjosi kakkua töissä ja kakku maistui minusta niin hyvältä, että pyysin reseptin ja sen jälkeen olenkin leiponut kakun joka jouluksi ja joskus joulumyyjäisiinkin ja aina on onnistunut.
Pirkon Taatelikakku.
1 paketti kivettömiä taateleita (250 gr.)
2dl vettä
1dl sokeria
200gr.voita
4dl vehnäjauhoja
1tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2 munaa
1dl kermaviiliä
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Keitä taateleita vedessä kunnes ovat muuttuneet soseeksi. Anna soseen vähän jäähtyä ja lisää siihen sitten sokeri ja voi. Sekoita jauhoihin van.sokeri, leivinjauhe ja sooda ja sekoita hyvin jauhoseos taatelisokeriseoksen joukkoon. Vatkaa joukkoon vielä kanamunat ja desilitra kermaviiliä.
Paista 175 C asteessa (n. 50-60 minuuttia)
Huomenna on tiedossa oikein joulutunnelmaa nostattava päivä. Aamusta leivon piparkakut sitten teen perheelle lihamurekkeet ja pottumuusit. Kello kolmeksi olen menossa Tuomiokirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja. Seuranani on omat vanhempani, paras lapsuudenystäväni sekä hänen äitinsä. Lopuksi menemme porukalla jouluglögeille tämän ystäväni kotiin.
Mutta nyt menen töllön ääreen neulomaan joululahjalapasia.
Leppoisaa lauantai-iltaa !
Seijasisko
lauantai, 20. joulukuu 2008
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.