Silloin tällöin olen joissakin blogiystävieni blogeissa nähnyt  hienoja Wanhoja  valokuvia . Keksinkin idean, että julkaisen kerran kuukaudessa blogissani yhden Wanhan valokuvan nimittäin  vanhempieni luota löytyy isot kasat mukavia wanhoja kuvia. Vanhimmat kuvat tulevat olemaan yli satavuotiaita ja "uusimmat" 60-70-luvulta.

Ensimmäiseksi haluan julkaista kuvan, joka on otettu isäni lapsuuden kodin pihalla Kittilässä Helpin kylässä  kesällä  1931. Siihen aikaan oli valokuvaajia , jotka kiertelivät kylissä kuvia ottamassa.


Tumma pikkupoika  kuvassa keskellä isäni kolmevuotiaana. Kuvassa oikealta on isäni äiti eli  mummoni Katariina, isäni sisko Senja, toinen sisko Aili ja Viljo-veli, jonka sylissä on Nätti-niminen koira. Ukkini ja kaikki sisarukset eivät ole olleet luultavimmin kotosalla kuvanottohetkellä. Perheessä oli yhteensä seitsemän lasta, joista isäni on nuorin. Elossa sisaruksista on vielä isäni ja yksi tädeistäni, Eeva , joka täyttää tänä keväänä 97 vuotta! 

Viljo-setäni on muistellut,  kuinka kuvan otosta ei meinannut tulla mitään kun isäni oli niin pelännyt valokuvausta.  Isälläni onkin muistikuva siitä kuinka hän pelkäsi  "jäävänsä" kuvaan. 

Leppoisaa Lauantai-iltaa

Toivoo Seijasisko