Sunnuntaina vietimme tupareita hyvien ystävien seurassa.
Saimme ystäviltämme ihania tuomisia mm.kotiimme tosi hyvin sopivat huovasta tehdyt liinan, lasinaluset  ja lasin merkkarit, jotka pääsivätkin heti käyttöön sillä tarjosimme...... tervetuliaisjuomaksi kuohuviiniä.

Tässä juhlapöytää...Kakku oli tälläkertaa oma tekemä. Leivoin Runebergin kakun. Ystäviäni  ajatellen
koristelin  kakun vadelmahillo/tomusokerikuorrute sydämillä. Kakku sai kovasti kehuja ja kyllä kakku olikin hyvää.  Mainion ohjeen löysin Hellapoliisin sivuilta TÄÄLTÄ. Karvasmateliöljy on uusi tuttavuus minulle leivonnassa ja onkin  ihana kakkumauste ja käy varmaan moneen jälkiruokaankin. Sitä pitää kyllä varoen käyttää-pari pikku tippaa riitti maustamaan hyvin koko kakkutaikinan . Taikinassa on  pilttiomenasosetta, joka mehevöitti mukavasti. Kakun teossa olin myös huomioinut ystäväni, joka on maito-allergikko korvaamalla  tavallisen margariinin Sunnuntai maidoton margariinillä.

Useampi tunti vierähti nopeasti erittäin hyvässä, iloisessa  seurassa. Elämän perusasioitakin vähän pohdittiin ja olimme yksimielisiä siitä, että  "Elämän Tarkoitus on Ikävän Karkoitus" .
Mukavaa oli!Käsitöissä olen tehnyt peittoa nyt pari päivää .
Peitosta on tekemättä vain viideosa ja tavoite on nyt tehdä peitto loppuun kuukauden sisällä. Välitöina tulee syntymään muitakin pikku käsitöitä.

Sitten kun peitto valmistuu niin  alan ryijyntekoon.Ryijypakkauksen hain postista viimeviiikolla.
Mallihan on Irmelin Grönlundin vuonna 1974 suunnittelema Talviuninen. Jotta käsityonteko ei kävisi tylsäksi niin ryijynteon lomassa tulen tekemään muitankin käsitöitä. Jonkunmoinen lukujärjestys pitää varmaan ryijyntekoonkin laittaa. Ryijy vaikuttaa aika "helpolta". Erilaisia nukkasekoituksia 16  ja lankoja joka nukassa on neljä. Iso osa nukista kahta eri valkoisen nukkaa.  Sormet jo syyhyä, mutta haluan kuitenkin  peiton valmiiksi ennen tämän aloittamista.

Nyt alan peittoa virkkaamaan ja iltapäivällä menen  tyttären luokse kyläilemään ja otankin sinne keskeneräisen sytomyssy tekeleen mukaan.

Mukavaa viikon jatkoa Kaikille!

Toivoo Seijasisko