Pääsiäinen sujui leppoisasti enimmäkseen  kotona  sytomyssyjä  neuloen ja muutenkin rentoutuen. Lauantaina  kuitenkin kävin "halleissa"-nimittäin uimahallissa  juoksin  tavallisen 800 metrin   vesijuoksulenkkini, jonka jälkeen  kävin ostamassa kauppahallista lammasta  sunnuntain ruokapöytään. Sunnuntaina olikin sitten erityisen kivaa, kun oli koko perhe  koolla.

     

Eilen kävimme Roiston  kanssa elokuvissa katsomassa Veikko Huovisen klassikkoromaaniin tehdyn  Havukka-Ahon Ajattelijan
. Konsta Pylkkästä  eli Pylkkeröä Hymy esitti kai Lehtinen .(kuvassa)Tykättiin molemmat  elokuvasta  kovasti. Minulle  elokuva oli jotenkin vielä läheinen, sillä  että lapsuuteni mummolan kesämökki oli samoissa Kainuun maisemissa Lentuan rannalla. Elokuva oli minusta ihana-sellainen, joka saa hyvälle tuulelle. Suosittelen, jos ei olet vielä sitä nähnyt! Elokuvan jälkeen mentiin vielä kahville  ämmilään eli minun vanhempien luokse ja sielläkin oli oikein mukavaa.

     

Tänään sain valmiiksi kuva Pöllösytomyssyn. Turun aktiivinen puuhanainen Piiku teki suomenkielisen  TÄNNE  ja tein kuvan myssyn Piikun ohjetta   DUETT -langalle omaan tyyliin soveltaen . Pöllömyssyssäni on 8 mallikertaa eli kahdeksan pöllöä eli 96 silmukkaa. Pöllöjähän voi tehdä harvempaankin niin halutessaan. Resorin 2o, 2n 2cm jälkeen neuloin  viisi kerrosta helmineuletta sitten kaksi kerrosta nurjaa , seuraavaksi  8x pienemmän pöllökaavion  ja taas 2 kerrosta nurjaa ja loput helmineuleella.
Kaventaa aloin 14 cm jälkeen siten että joka kerroksella kavensin 8 silmukkaa tasavälein.

Helmineule: 1. krs: *Neulo 1 o, 1 n* toista ,  2. krs: neulo n s:t nurin ja o s:t oikein  3krs. eteen päin toista 1krs ja 2 krs.

Duett-langasta sain Susu-lankakauppiaalta sellaista tietoa että se huopuu helposti..kannattaakin merkitä pesuohje tarkasti ko. langasta tehtyihin myssyihin. Ohjeessa on 40 asteen konepesu  ilman linkousta. Ajettelin kuitenkin, että jos suosittelisi varmuudeksi käsinpesua kädenlämpöisellä vedellä.

    

Minun  päähän on ehkä vähän "matala",  mutta kivan pöllösytomysssyn tästä joku saa. Tää on muuten itte ittestäni ottama kuva.Yllättynyt

    

Tänään kävin Maakarista hakemassa  kuvan langat, jossa yksityisen henkilön lahjoittamat  reilut pari kiloa lankaa!!  Paljon kiitoksia Eija! 
Jos joku haluaa näitä lankoja sytomyssyksi tehdä ..niin voi laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Mukavaa viikonjatkoa!

t. Seijasisko