Virkkaa aloitusketjuksi 6 ketjusilmukkaa(kjs) ja sulje renkaaksi piilosilmukalla (ps).1.krs. Virkkaa renkaaseen 8 kiinteää silmukkaa (ks) ja sulje krs ps:lla.2.krs. Virkkaa 5 kjs, (kuva) ja 1 p seuraavaan silmukkaan, *2kjs, 1 pylväs(p) seuraavaan silmukkaan, toista *-* vielä 6 kertaa = 8 kjs kaarta

sulje krs. ps:lla 3.kjs:aan krs. alussa= 8 kjs kaarta.

 3. krs. Siirry  ensimmäiseen kjs-kaareen ks:lla. Virkkaa samaan kaareen 4p ja 1 ks. Virkkaa kerroksen jokaiseen kaareen: 1 ks, 4 p ja 1 ks .(kuva)

 


 

4. krs. Tee edellisen kerroksen terälehtien alle kjs-kaaret uusia terälehtiä varten seuraavasti: taita terälehteä eteenpäin ja tee ensimmäisten terälehtien välissä olevan pylvään ympäri 1ks , *4 kjs ja 1 ks seuraavan p:n ympäri* toista *-* kunnes kaaria on 8 ja
(kuvassa  4.krs valmiina ja kuva on siis kukan nurjalta puolelta)

 5. krs. Virkkaa jokaiseen kaareen 1 ks, 5 p ja 1 ks.(kuva)

 


 

Kuvassa 5.krs. valmiina

 

6. krs. Virkkaa taas kaaret seuraavia terälehtiä varten kuten edellä kerroksella  4. Virkkaa 1 ks ensimmäisen ks:n ympäri. *5 kjs ja 1 ks seuraavien terälehtien väliin* toista  *--* kunnes kaaria on 8 ja sulje ps.lla 1 ks:aan.

 7. Virkkaa jokaiseen kaareen 1 1/2-pylväs , 6 p ja 1 1/2 pylväs. Sulje krs. ps:lla 1 puolipylvääseen . Vedä lanka silmukan läpi ja kukka on valmis.

 

Päättele ja kiinnitä  kukka myssyyn. Lankana tässä  kukassa on Novitan  Kotiväki.  Kukkamalliin käy monet langat mutta tietenkin langan paksuus vaikuttaa kukan kokoon.


 

Tässä olen virkannut saman  kukkasen  SandnessGarnin  Mandarin Petit langalla. Kukassahan voi leikitellä eri väreillä vaihtamalla lankaa kerroksilla 5 ja/tai 7 ja erilaisilla napeillakin voi kukkaa koristella.

 


Jos on jotakin kysyttävää tai huomaatte virheen kukan ohjeessa niin laittakaa vaikka kommenttia.