Tein alunperin allaolevat  kuvan sukat Tuntemattoman Sotilaan keräykseen , mutta  luin linkin ohjeet huolimattomasti ja sukkien olisi pitänyt olla maastopukuun sopivan väriset. Soitin Oulun Sotilaskotiin    kelpaavatko sukat ja sieltä vastattiin , että jos olet jo ehtinyt neulomaan sukat, niin toki nekin sukat   otetaan käyttöön mutta Pohjois-Suomen osalta on päätetty yhtenäinen linja eli vihreät sukat, joissa ilmeisesti varsissa yhdeksän keltaista raitaa. Etelä-Suomessa on taas eri käytäntöjä .Sukkiahan neulotaan Sotilaskotiliiton 90-vuotis juhlavuoden kunniaksi koko Suomessa.  Harmittelin sitä, etten netistä löytänyt tarkempia ohjeita Pohjois-Suomen osalta. Langat ja ohjeen saa kuitenkin  hakea ilmaiseksi ainakin Oulun  sotilaskodilta.
 

 
Puhelusta jäi kumminkin sellainen olo , että jos sittenkin  laittaisin nämä sukat Sivarisukkakeräykseen  -tosin asiaa pohdittuani päädyin lopulta postittamaan nämä syöpäpotilaille TYKS:n  sukkiskeräykseen.
Siellä niitä ainakin tarvitaan.

Aion hakea Oulun Sotilaskodilta  ilmaiset langat ja ohjeen ja kutoa vielä Tuntemattoman Sotilaankin  keräykseen sukat. Sukkia ehtii  vielä  ensi  vuoden puolellakin neulomaan. Pojan viime vuoden armeijan kokemuksesta tiedän, että jalkoja paleltaa etenkin  usean päivän metsäleireillä kumisaapaskeleissä tai  kovilla pakkasilla nahkasaappaissa. Lämpimät  käsintehdyt villasukat ovat siis armeijassa tarpeen muutoinkin kuin pelkästään ilahduttamismielessä!

Mukavaa Viikkoa

Toivoo Seijasisko