On ollut mukava Jouluaatto. Tänä jouluna en siivonnut jouluksi muita kaappeja kuin jääkaapin. Jääkaapin siivosin siitä syystä, että siellä on suurin osa jouluruuista ja muita kaappeja ei tarvitse mielestäni jouluksi siivota. En vietä jouluani kaapeissa. Minä en ymmärrä miksi jouluksi pitää aivan hirveästi jynssätä paikkoja ja stressata mokoman takia. Muutekin elämme pimeintä, väsyttävää  kaamosaikaa. Minulle riittää aivan mainiosti kun siivoaa suuremman siivouksen  kerran vuodessa keväällä. Nyt jouluksi meillä siivottiin ihan perussiivous ja siitäkin kiitos Raisalle(tyttäreni ystävälle), joka siivosi meidän huushollin  silläaikaa, kun oltiin Kanarialla.

Minä leivoin torttuja kaksi kertaa ennen Jouluaattoa. Eka kerran leivoin siksi, että odotimme Annea(pojan uutta tyttöystävää) ensiverailulle tuossa pari viikkoa sitten ja sitten ei Anne pääsytkään tulemaan ja toisen kerran leivoin lauantaina kun odotimme Annea taas ensivisiitille ..niin ja tälläkertaa  Anne sitten tulikin ja tarjosin glögia, torttuja ja kaupan pipareita. Kylläpä pojallani on suloinen ja fiksu tyttöystävä.

Eilen illalla tein sitten Sydänpipareita ja Muumipappapipareita ja tänä aamuna kun joulupuuro hautui ..niin leivoin 20 joulutortttua, mikä kyllä riittävät aivan hyvin meidän perheelle joulunajaksi. Loput pitää varmaan pakastaa.Joulupuuro me syötiin klo. 11 aikaan mieheni ja poikani kanssa. Sitten katselimme miehen kanssa pari tuntia makkarissa loikoillen  Monty Pythonin parhaita sketsejä ja sai nauraa ihan sydämensä pohjasta niin paljon, että ihan itketti. Aivan hervottoman hauskaa brittihuumoria.

Tytär tuli kahden aikaan kotiin ja lämmitti loppupuuron ja sai mantelin! Kolmen maissa aloin tekemään lanttulaatikkoa..siis valmiit soseet + korppujauhot, siirapit, muskottipähkinät ym. sekaisin ja uunivuokaan ja uuniin. Porkkana ja perunalaatikon olikin valmistanut Saarioinen meille tänä vuonna.;)Viiden maissa tuli kaksi tyttären erittäin hyvää ystävää meille joulunviettoon. Tarjolla oli kaikki perinteiset jouluruoat laatikot, rosollit , sinapit, sillejä ja suolalohta unohtamatta. Kinkku oli valmiskinkku ja tosi hyvää.  Pöytä katettiin kauniisti. Joulupäivällisellä oli mukava tunnelma ja kaikille maistui.

Jälkiruuaksi tarjosin olohuoneessa glögiä, torttuja, pipareita, mandariinejä, viinirypäleitä ja suklaata.Satun kaveri  Satu oli iloinen joulupukki.:). Nuoret olivat ilahtuneita lahjoistaan. Olin tehnyt Satulle(tyttärelleni ) , Raisalle ja toiselle Satulle (tyttäreni ystävät)kaikille hapsulangasta Kissalakit ja kyllä tytöt pitivät niistä kovasti. Pekka- poikani sai minulta sukat ja miehelle olin kutonut hänen toivomuksensa mukaisen peruspipon.

Sitten Satu ystävineen lähtikin asunnolleen-sinne oli tulossa muitakin hänen ystäviään. Pekka vilahti kans tapaamaan kavereitaan ja me jäätiin kuuntelemaan mieheni joululahja cd:tä.Sitten mieheni halusi katsoa uuden  Bond-elokuvan ja minä halusin tulla kirjoittelemaan teille nämä joulukuulumiset. Kaikenkaikkiaan olemme viettäneet tähän asti oikein leppoisan , kiireettömän ja iloisen Joulun .Huomenna menemme koko perheellä käymään minun vanhempieni luona ja Tapaninpäiväna tapaamme miehen sukulaisia.

Alla kuvat neuleista, jotka olen tehnyt joululahjaksi. Yhteensä 10 pientä lahjaa tuli neulottua.
Underneath you see all my knitworks I made for christmaspresents-totally 10 small presents.Raisa,Satu ja tyttäreni Satu kissalakkeineen. My daughter ( on the right) and her friends, who spent Christamas Eve with us and  got these "Cathats" from me as Christmaspresent.Nämä kissalakit kudoin joulupukinkottiin veljentyttären lapsille Ainille, 4v ja Moonalle, 8v, Järvenpäähän.
My brothers grandchildren Aini 4y and Moona 8y got these "Cathats" from Father Christmas .Mieheni toivoi peruspipoa ja minä toteutin toiveen (lankana Isoveli). I knitted this basichat to my dear husband.Pekka-poikani perusukat 7-veljeksestä olivat hänelle mieleiset. My son liked these warm socks.Nämä sukat tein lahjaksi anopilleni Nalle Colorista. I knitted these socks to my mother-in-law.Englannissa asuva vanha, hyvä, rakas ystäväni Helena sai minulta tänä jouluna lempikarkkejaan ja niihin sointuvat sukat. ;) My good, dear old friend Helena in England got these socks and her favourite Marianne-candiesIhanalle, kultaiselle, aurinkoiselle ystävälleni Danalle Tsekkiin  lähetin täksi jouluksi nämä nämä sukat ja muumitarinoita.
These socks and moominstories got my dear, lovely , joyful friend Dana in Czech Rebublic.