Tänä viikonloppuna olen tehnyt parit pikkusukat lisää Venla-keräykseen  Venäjälle. Nyt on jo loppukiri menossa, sillä Marikan blogissa oleva tempaus päättyy tämän kuukauden lopussa. Eilen syntyi "Pikku-Nikolain" sukat ja tänään olen tikutellut sukat "Pikku-Olgalle". ;)Nämä pikkuiset perussukat syntyivät jämälangoista melko nopeasti. Katsoin kellosta niin minulla meni yhden sukkaparin tekoon n. neljä ja puoli tuntia.

Mutta olenpa tehnyt toki muutakin esimerkiksi kokannut. Nuoret tulivat taas tapansa mukaan sunnutailounaalle.

Tänään tein kirjolohinyyttejä uunissa. Toki ne olis voinut grillatakin, mutta emme ole vielä avanneet tämän kesän grillauskautta, joten grilli on vielä varaston perällä.Voitelin folion öljyllä ja laitoin folioon sipulia, herkkusieniä , pippuria, suolaa, Pirkka Italialaista yrttituorejuustoa, runsaasti ruohosipulia ja annosta kohden n.150 grammaa kirjolohisuikaleita. (aika iso annos 100 grammaakin riittää) .Tytär on kasvissyöjä ja hänen nyyttiinsä laitoin  muuten samat ainekset, mutta kalan tilata Tofua.

Laitoin nyytit uuniin 225 asteeseen  15 minuutiksi ja samassa uunissa ja ajassa valmistuivat myös kaupan pakasteesta ostetut lohkoperunat.Kalakasvisnyytin lisukkeina oli siis lohkoperunoita ja tälläkertaa intialaista Naan-leipää ja juomana valkoviiniä.

Minusta ruoka oli erinomaista ja tuntuivat muutkin tykkäävän ja se jälkiruoka.....oli tälläkertaa suklaakiisseliä, kermavaadon ja suklaarouheen kera. Harmitti vähän kun toi kermavaahto oli noin rumastii levinnyt jääkaapissa. Tästä herkusta tulee lapsuuden  mummola Kuhmossa mieleen. Nam..nam..

Mukavaa kevään viimeistä viikkoa. Ajatelkaa viikon päästä on viralliseti kesä!!

Aurinkoisin terveisin Seijasisko