Kun sain nuo sunnuntailapset valmiiksi aloin tekemään siililapsia 8-vuotiaalle sukulaistytölle . Olenkin saanut toisen lapasen valmiiksi ja ihan hauskahan siitä tuli. Toinen on vielä tekemättä ja se, että tällä neitosella on vielä 4-vuotias pikkusisko niin onhan minun hänellekkin tehtävä siililapaset, ettei olisi epäreilua.;)

Maanantai-iltana olin sitten kurssilla. Aloitin tekemään konttineuloksella pitkävartisia miesten sukkia. Sain opettajalta ja vierustoverilta neuvoja konttineuleen tekemiseen ja alkoihan se sujua pienen alkukankeuden jälkeen. Näillä sukilla ei ole kiirettä valmistua, sillä ne tulee eräälle henkilölle mökkituliaiseksi ensi kesänä.

Oli myös taas avartava keskustelu opettajan kanssa. Valitin oman käsialani epätasaisuutta, niin opettaja sanoi, että käsialani on pyöreä, hieman löysä ja hän suositteli minua käyttämään aina puolta numeroa pienempää puikkoa mitä ohjeessa on. Hän sanoi myös että teen nurjan silmikan vanhaan malliin takaa kiertäen, niin että lanka turhaan venyy. Opettelin sitten tekemään nurjan suilmukan uuteen malliin.Opin sen kyllä tekemään...se ei vain suju minulta vielä luontevasti. Pitäisi vain sinnikkäästi tehdä , että siihen tottuu. Houkutus on vain suuri tehdä entiseen malliin.

Tyttäreltäni tuli myös lapastilaus. Hän oli nimittäin lainannut kaverinsa lapasia ja oli käynyt niin ikävästi, että hän oli hävittänyt ne. No, tämä hanen tyttökaverinsa oli alkanut itkemään..niin mieleiset nämä lapaset olivat olleet. Koitetaan nyt sitten korvata asiaa  uusilla lapasilla.Tytär etsi samantyylista lapasohjetta kuin kadonneet ja löysi tämän ruutulapas mallin Sonjan blogista. Alan siis lähiaikoina kuotomaan tuollasia. Langaksi valittiin musta Nalle-lanka  ja punainen Nalle Colori.

Tänään leivoin sämpylöitä. Piti ihan kuvata kuinka mukava leivinliina minulla on. Sain tuon tyttäreltäni joululahjaksi reilut 10 vuotta sitten. Siihen on piiretty pellille äidin leipomia pipareita ja  monta Topi-hiirtä, joka oli tyttäreni lemmikkihiiri noihin aikoihin

Liinassa lukee kaunokirjoituksella "Äidin pullat makeat ja isän leivät rapeat" . :)

Mutta nyt alan kahvinkeittoon ja taidankin sitten alkaa kutomaan noita ruutulapasia.

 Hyvää torstaita, perjantaita , lauantaita ja suloista sunnuntaita ;) Toivoo Seijasisko