Tällä viikolla käsitöissä on edistynyt vierashuoneen peitto ja yksi salaisuustyö, joten oikein käsityon saralla ei ole oikein uutta esiteltävää. 

Kiireisenä minut on tälläviikolla  pitänyt kuitenkin uuden kodin sisustaminen. Tiistaina minulla oli treffit Kodin Ykkösen sisustusneuvojan kanssa, jolle jo etukäteen lähettelin muutamia kuvia kodistamme. Kiertelimme tunnin verran Kodin Ykkösessä ja tutkailimme  kotiimme sointuvia tekstiilejä ja valitsimme verhot työ/ vierashuoneeseen. Tiedoksi että 1 tunti sisutusneuvojalla on ilmainen ja ostopakkoa ei ole.Tässä työ/vierashuoneen sohvalla keskeneräinen peitto ja seinälle tulevat taulut. Vasemmanpuoleinen julistetaulu on Joan Miron, joka on minun lempitaiteilija ollut jo vuosikaudet ja haaveilenkin matkasta Barcelonaan, jossa on koko museollinen aitoja Miroja. Toinen julistetaulu on sitten Miron  kaverin :) eli Picasson. Molemmat taulut  ovat meille mieluisia ja ovat olleet  kodissamme jo lähes parikymmentä vuotta.

Keskeneräinen peitto sopiikin väreiltään tauluhin kivasti.  

Vierasänkyä vastapäätä on kirjahylly ja pieni työpöytä, jossa minun läppäri. Seinälle pöydän yläpuolelle laitan vielä pikku allakan ja ehkä yhden pienen sievän taulun. Huoneeseen tulee myös ikkunalauta viherkasveineen . Puoliverhot ikkunaan saan ompelijalta ensi  tiistaina ja ne ovat väriltään  vihreät ja keskelle lattiaa tulee iso  ihanan kirkkaanpunainen pyöreä nukkamatto.:) Maton löysin tänään Kruunukalusteesta ja saan viikon päästä.Tästä tuleekin iloisin huone kodissamme.:)

Olohuoneen sisustuksesta halusin on hillitympää. Kauniin kulmasohvan ostimme yhteistuumin Suomi-Soffasta.

Kruunukalusteesta löysin tänään vihdoinkin mieleisen mustaharmaan nukkamaton  ja..

..uudella kulmasohvalla komeilee  kaksi tämmöistä koristetyynyä. Sohvan taakse seinälle tulee  kaksi kaunista Lapin taulua. Ne ovat ölyvärimaalauksia, jotka hankimme joskus 90-luvun lopulla. Neuletuolini yläpuolelle tulee oma tekemäni ryijy.

Uudelta sohvalta ja neuletuolistani  voi nähdä myös kellon ja toisen Miron julistetaulun, jonka hankimme kotiimme vuonna 1989. Kellon taas saimme edelliseen kotiimme tupaantuliasilahjaksi 1998.

Tässä kurkistus pikkuvessaan.

 

 Samat minusta niin kauniit kaakelit toistuvat kylpyhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa. Pyyhkeet olen ostanut Kodin Ykkösestä ..ja tähtiripustimet löytyivät Puuilosta.Sittenhän meillä on musikkihuone, jossa seinällä ovat mm. Roiston mummon  taidolla tekemä Karjalan raanu  ja Roiston kitarat.  Jos Roiston mummo eläisi hän olisi jo 102-vuotias. Musiikkihuoneessa on myös  stereot ja levyjä, joita meillä riittää. Entiseen kotimme lokoisa kulmasohva sopii sinne aivan loistavasti. Stereotaso, joka siellä on, on yhteisen kotimme ensimmäisiä huonekaluostoksia 80-luvulta.Makkarin sisutaminen tuntui kaikista vaikeimmalta. Takaseinää koristaa on kaunis kukkatapetti. Sisustusneuvojan ehdotuksesta päädyin ostamaan suklaanruskean päiväpeitteen. Samaa väriä kun on tapetissa kukan lehdissä ja varsissa. Valkoiset  palloverhot ovat edellisen kodin olohuoneen verhot ja samoin koristeyynyt, joissa pallokuvio hauskasti toistuu.  Makkari sai luonnonvalkoisen nukkamaton.

Kukkahuoneessa asustavat myös meidän ihanat undulaatimme Midori ja Natsumi.

Sointuvat nekin niin kukkahuoneen sisutukseen ja  makkarissa  olikin valmiina lipasto, jonka korkeuksista on lintujen mukava tähyillä maailmaa.

Kovia ovat sirkuttamaan, mutta yöksi hiljenevät unten maille ja heräävät vasta aamulla  kun  valot  sytytetään.

Aika pitkällä sisustamisessa jo ollaan ja uskon että parin viikon päästä alkaa jo näyttämään siltä, että voi alkaa jo tupareitakin suunnittelemaan.

Maanataina tein tosi mukavan vierailun pojan ja tyttöystävänsä luokse.
Pete siilikin oli hereilllä ja tässä pari kuvaa hurmurista.Hyvää Loppuviikkoa

T. Seijasisko