Eilen oli kolmas kokoontuminen Tartu Puikkoihin kurssilla . Koko ajan oppii uutta. Porukka on pysynyt koossa ja siellä on ihan mukava tunnelma.

Kirjoneulelapaset edistyvät hitaasti. Kirjoneuleen tekeminen onkin yllättävän hidasta ja sitten aikaa vie se, että kun neule tulee vaiheeseen, jossa on uutta opittavaa/kysyttävää niin jää neule odottamaan seuraavaa maanantainiltaa!

Tässä ollaan menossa:

Peukalon kohtaan + vähän yli olen päässyt. Kuvassa vasemmassa lapasessa näkyy vähän kuinka olen tehnyt nurjan puolen. Kuljetan siis lankoja koko ajan mukana ja näin vältyn siltä, että lapasta käteen vedettäessä eivät jää sormet kiinni lankoihin.Vaaleankeltaisella pikkulangalla olen kutonut peukun paikan.

Muutakin on tekeillä


Olen tekemässä myös Steplangalla sukkia. Sain eilen sellaisia ohjeita, että kiilakavennuksiin otetaan mitta
jalkapöydän keskikohdasta ja tehdään kavennukset sen mukaan. Tässä sukassa olen tekemässä kiilakavennuksia joka toinen kerta siihen saakka kun leveys on 11cm. Sain myös hyviä ohjeita siitä miten kantapään teon jäkeen nostetaan reunasilmukat (ei missään sukanteko-ohjeessa edes neuvota tälläisiä)ja siitä reunuksestakin voi tehdä erinäkoisen esim. neulomalla sina kantatilkun reunaan aina oikein silmukan. (helmineulereunus)Naytti kyllä ihan kivalta mallisukissa, joita ohjaajalla oli mukana.

 Kaikenkaikkiaan olen myös oivaltanut sen, että juttuja voi tehdä eri tavalla ja moni niistä on aivan oiva tapa, mutta jokainen valitsee  tekotapansa tietysti siten mikä tuntuu itselleen sopívalta  tai tiettyyn työhön sopivalta.

Kuvan mallitilkun Karusellilangasta tein pipoon, joka on suunnitteilla. Haluan opetella tekemään  peruspipon mittojen mukaan.Saan varmaan myös ohjeita erilaisiin pipon kavennuksiin.

Aion myös mitata kaikkien mahdollisten ystävieni ja sukulaisteni jalan, käden-, vartalon- ja päänmitat. Näin voin yllättää heidät tulevaisuudessa sopivilla neulelahjoilla.

Tälläisia uutisia tälläkertaa, mutta nyt on  kiirus vesijumpalle.

Hyvää viikkoa kaikille. Toivoo Seijasisko