Viimeisen viikon sisällä on valmistunut parit peruspitsisukat.



Kerttu-sukat tein itselleni 7-Veljeksestä. Mukava  malli löytyy on Uhoavan Gnu:n blogista TÄÄLTÄ.



Sitten neuloin anopille Kesävoi-sukat, joiden malli löytyy Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin  Neulekirjasta. Sama pitsikuivio toistuu  myös Hepsin sukissa TÄÄLLÄ.

Lankana on Vuorelman veto ja koko on 37. Puikot 2,5. Lankaa meni tasan 100 gramaaa eli yksi kerä. Kantapäähänkin tein pitsikuviota. Kuvissa sukat ovat tyttäreni jaloissa.



Kärjet  kaventelin joka  toinen kerros  1 ja 3 puikon lopussa 2 o yhteen ja 2 ja 4 puikon alussa 2 o yhteen takareunastaan  ja loput 20 silmukkaa päättelin silmukoimalla. Kivat sukat tuli ja uskonpa että anoppikin tykkää.



Tätä mattoa en ole itse kutonut. Tilasin maton maaliskuulla Oulun NNKY:n käsityökerhosta . Lupasivat maton juhannukseksi ja yllätyinkin iloisesti, kun soittivat jo tänään, että matto on valmis. Vielä iloisemmaksi tulin kun näin maton. Eikös vain ole kaunis kuin karamelli ja on kyllä hyvin tehtykin.



Väritoiveet ja mitat ilmoitin  ja  ihanasti sopii meidän keittiöön. Kiitos taitavalle ja taiteelliselle tekijälle. Sanoivat, että ottavat mattotilauksia siellä vastaan sen minkä ehtivät tekemään. Laaturäsymatto kuteineen maksaa  25 euroa metri. Tamän maton hinnaksi tuli 70 euroa. Vielä halvemmalla  pääsee, jos on kuteet omasta takaa .

Mukavaa Loppuviikkoa Kaikille!

Seijasisko