Lankapirtin Matleena , yli kahdensadan myssyn Taina ja minä olimme  Oulun Kädentaitomessuilla Pohjois-Pohjanmaan Käsi- ja taideteollisuus ry:n  yhteydessä kertomassa sytomyssyilystä. Saimmekin  haastettua  paljon uusia  ihmisiä mukaan  myssyntekoon ja  lankalahjoituksiakin  on taas tiedossa.Kuvassa  messujen iloiset rouvat 


Saimme myös uuden yhteistyökumppanin. Oulun keskustassa sijaitseva lankakauppa
Lumoava Lanka   on nyt OYS:iin tarkoitettujen  myssyjen keräyspiste. Lankakaupan pitäjä,  Laura on luvannut on  toimittaa  myssyt edelleen OYS:iin. Sama koskee myös Etiopiaan lahjoitettavia nuttuja.Tosi hienoa!!!

OYS.iin tarkoitettuja sytomyssyjä  voi siis nyt viedä suoraan osoitteeseen  : 

Lumoava lanka
Pakkahuoneenkatu 17,
90100 Oulu
(urheilukauppa Rintamäkeä vastapäätä).


..ja edelleenkin voi myssyjä  viedä tai lähettää Pohjois- Suomessa seuraaviin sairaaloihin:

 OYS, Syöpätautien pkl
PL 229, 90029 OYS

Käyntisoite OYS: Syöpätautien poliklinikka, sisäänkäynti A 3:2 tai B 2 rinnekerros.

KAKS/syöpätautien pkl
Sotkamontie 13, 87140 Kajaani

LKS/syöpätautien pkl
Ounasrinteentie 22,90300 Rovaniemi
 
 
 Mehän lupasimme myös vastaanottaa messuilla myssyjä ja  meille  tuotiinkin mukavat 44 myssyä!!


Kuvan myssyssä (vas.) kivasti reikämyssyn ja minttumyssyn yhdistelmä.


Huivihatun ohjetta kyseli monikin ja ohje löytyy TÄÄLTÄ.Eivätkö vain  olekin kauniita myssyjä jokaikinen?!Toimitan kuvien myssyt loppuviikosta OYS.iin.

Irina tyttärineen Yksi kaikkien ja kaikki yhden langoissaolivat  messuilla myymässä kädentöitään . Heidän hittituote tänä vuonna olivat..


tosi kivat trikoomyssyt, jotka menivätkin  hyvin  kaupaksi. Kuvan myssyn he lahjoittivat sytomyssykeräykseen. Kaunis myssy sopiikin tosi hyvin sytomyssyksi. Kiitos Irina ja tytöt!

Keskustelua käytiinkin messuvieraiden kanssa mm. siitä että monenlaiset myös ommelutkin  myssyt ovat hyviä sytomyssyjä, kunhan  ne eivät  kutita, hiosta tai  hankaa päänahkaa. Eräs rouva sai idean tehdä neulekoneella myssyjä keräykseen.

Ihmisten  suhtautuminen asiaamme oli tosi  myönteistä ja kannustavaa. Mieleen jäi   mm. Iisalmelainen iloinen naisporukka . He päättivät siinä samantien, että  alkavat pitämään kotonansa  sytomyssykerhoa ja aikoivat ottaa yhteyttä Kuopion yliopistosairaalaan ja toimittaa myssyjä  sinne.Itse virkkailin messujen aikana  kuvan
Minttu-myssyä HjerteGarnin BlendBamboo langasta.

Vaikka olinkin messuilla töissä niin ehdin toki väliin ostoksillekin. Kaikkea ihanaa messuilla taas  olikin. Mieli olisi niin  tehnyt ostaa tosi kaunis   villakangastakki ja eräs pellavatunikakin kiinnosti, mutta hinnat tuntuivat  liian korkealta minun kukkarolleni nyt.

Kaikkea pientä kivaa tuli kuitenkin hankittua.Ihastuin näihin  huovutettuihin  koruihin ja ostin ittelle sekä korvikset  että kaulakorun ja ....vielä toisenkin vähän erisävyisen kaulakorun ostin  messutuliaiseksi tyttärelle.Irinan ja tyttäriensä  kojusta ostin  omaan keittiöön  nämä kätevät ja kauniit  kauhalautaset, jotka  olemme jo todenneet  käytössäkin käteväksi.Wetterhoffilta ostin  kuvan luonnonvalkoista silkkivillaa, josta tulee palmikkobaskeri tyttärelle.Ulko-ovemme sai kauniin kranssin.Tämä kätevä kapistus on tarkoitettu ensi kesää varten  "sääskisavun" suojaksi.

Oli myös mukavaa tavata messuillla monia hyviä neuletuttuja ja muitakin ystäviä ja sukulaisia. Myös muutama minulle ennestään tuntematon blogini vakilukija kävi minua moikkaamassa, mikä tietysti lämmitti kovasti mieltäni.

Kaikenkaikkiaan  oli tosi antoisa, vähän  erilainen messukokemus ja tosi mukava mielen piristys  pimenevään syksyyn.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille!

Toivoo Seijasisko