Kerroin Teille viikko sitten, että lopetan sytomyssyemona toimimisen, mutta sytomyssyjä haluan tehdä tehdä jatkossakin.

Viimeisiä velvollisuuksiani "emona" olen tässä hoidellut. Olin yhteydessä mm. Oulun NNKY:n naisten  käsityökerhoon ja he ottavat mielellään loput hallussani olevat sytomyssyihin tarkoitetut lahjoituslangat, jotka ovat vähän vahvempia,  mutta aivan  ihania värejä ja muutenkin pehmoisia ja hyviä sytomyssyiksi sopivia lankoja (Mandarin Fiesta , Katian Diana ja Marks&Kattensin Dream ). Vien n.kilon noita lankoja keskiviikkona NNKY:n kerholaisille  ja vien myös heille lankohin sopivia myssyohjeita.

Olenkin kokeillut noille langoille eri ohjeita.Tässä Hurrikaani-myssy, jonka ohje  löytyy TÄÄLTÄ. Lankana Mandarin Fiesta ja pyöröpuikot ja sukkapuikot nro.4. Aloitussilmukoita ohjeen mukaisesti 80. Myssystä tuli L-kokoinen."Palmikkomyssy Janan tapaan" ohje  löytyy TÄÄLTÄ. Lanka Mandarin Fiesta . Pyöröpuikot ja sukkapuikot nro 3. Myssy on M-kokoa.


  Tämä malli on löytyy Novita/kesä/2006 lehdestä . Lankana  Mandarin Fiesta-(ohjeessa lankana on Novitan Samos). Virkkuukoukku 3. Koko S/M. Kukkamalli on blogissani  TÄÄLLÄ .
Huom. kukka tehty tässä vain kahdella terälehtikerroksella. Nappi on Mirjalta Ameriikasta.
 

Tämä S-kokoinen perusmyssy Katian Diana langasta syntyi "omassa päässä"  seuraavasti:
 
Luo 80 silmukkaa pyöröpuikoille tai sukkapuikoille nro 3 . Neulo 2 cm  1o (takareunasta) 1n neuletta. Neulo sitten sileää 14 cm ja vaihda tässä kohdassa viimeistään sukkapuikot. Aloita sitten kavennukset.


Jaa silmukat neljälle puikolle 20 silmukkaa/puikko. Kavenna joka puikolla alussa ja keskellä joka 2. kerros  yht. 2 silmukkaa/puikko =yhteensä 8 silmukkaa/kavennuskerros ..kunnes joka puikoilla on jäljellä 10 silmukkaa. Tee sitten kavennukset joka kerros kunnes puikoilla on yhteensä 8 silmukkaa eli 2s/puikko. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.

Myssyähän voi piristää raidoin ja tekemällä vaikka kukan koristeeksi. Tähän minä tein kukan TIIQ:n mallin mukaan , joka löytyy TÄÄLTÄ. Napin nappasin vanhasta kesämekostani. Kokoa voi säädellä puikkokokoa tai silmukkamääriä muuttamalla.

Koska nämä ovat lahjoituslankoja epäilen saako ko. lankoja enää mistään  mutta vastaavia löytyy. Esimerkiksi minun lemppari on Sandess Garnin Duett sopii mainiosti sytomyssyihin ja on  saman vahvuinen ja oloinen lanka mitä näissä myssyissä käytetyt .

Kaikki nämä neljä myssyä  päätyvät Oulun Kansalaisopiston   HyvääKäsilläTehden kerhon   kautta viimeistään ensi syksynä Rovaniemelle Lapin Keskusairaalan syöpäpoliklinikalle sytomyssyjä tarvitseville.

Sytomyssyjen toimitusosoitteita ja muutakin tietoa myssyilystä löytyy oikealla blogini sivulaatikossa. Sytomyssyasioissa kuten esim. lankalahjoitusasioissa voi olla yhteydessä  jatkossa  Lankapirtin Matleenaan. Lankapirttiblogi  löytyy TÄÄLTÄ .  

Ihanaa kun on taas valoisaa ja kevätaurinko jo vähän lämmittääkin. Kellojakin siirreltiin kesää kohti.  Roiston päätimme ottaa varaslähdon kesään ja lähdemme tasan viikon päästä  viikoksi suoralla lennolla  Oulusta "kesäsaarille". Matkasuunnitelmistamme voi lukea halutessaan enemmän Seijasiskon Matkablogista TÄÄLLÄ .

Aurinkoisia kevatpäiviä.

Toivoo Seijasisko