1253182642_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään valmistui kuvan sukkapari . Puikot 3 ja ohje löytyy  Täältä.

Mallissa  on mukavalla tavalla  oikea  ja vasen sukka  erilaiset.

1253182708_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sukkien ulkosyrjät.

1253182687_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sukkien sisäsyrjät.

1253182665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein elämäni toisen kerran  tiimalasikäntäpäät Ullan ohjeella todetakseni siis jo toisen kerran  että taidan pitää enemmän kuitenkin  perinteisestä  kantapäästä.

Lankana on sukissa Ramisukkasukkalanka. 100 gramman kerä maksoi 6 euroa Käsityökauppa Ilossa. Lanka on pehmoista ja  kiiltävää. Ramikuidun takia langan pitäisi olla myös kestävää. Kuitenkin juuri tuo kestävyys  pani epäilyttämään sillä  langan sai helposti katki ilman saksia kun taas esim Novitan Nalle  ja Seitsemän Veljestä ovat paljon lujempia sen suhteen. Ajattelin  koettaa soveltaa Seitsemän Veljestä ko. malliin siitäkin syystä syksyn tullen minun tekee mieli neuloa paksumpia villasukkia.

Moni väheksyy kotimaisia Novitan lankoja .Olen kumminkin itse sitä mieltä  että esim.  Novitan sukkalangat ovat hinta/laatusuhteeltaan  erittäin hyviä ja moneen sukkamalliin ja muuhunkin sopivat hyvin. Mainostan nyt esim  Sammakkorinssisukkiani, joihin  Seitsemän Veljestä mainiosti sopii niinkuin sopii tekeillä olevaan päiväpeittoonkin.
Novitan sukkalangat ovat Suomen oloihin passeleita-lämpimiä, kestäviä ja pestäviä. Värikartta voisi olla laajempi .  Kuulun Novita-klubiin ja minulle tulee Novitan  lehdet. Olenkin  tehnyt Novitan ohjeilla mieletäni oikein  kivoja töitä kuten esim. traktoripuseron, nämä sukat tai tämän ponchon . Uteliaisuus ja vaihtelun halu ja joskus tuo väriongelma   on tosin saanut minut  väliin ostamaan muitakin lankoja kuin Novitaa  ja onhan noita hyviä lankoja nykyisin saatavana kaupat ja maailma pullollaan.

Tiina oli tehnyt aivan ihanan villanutun  tulevalle vauvalleen. Sitä kautta löysin Norjalaisen  Dropsin suomenkieliset sivut!! Olipa siis tosi mukavaa löytää  ilmaisia  suomekielisiä ohjeita  ja paljon. CoolDropsin uusin talvimallisto näyttikin oikein houkuttelevalta ja lämpimältä.Varmasti  tulen tulevaisuudessa  Dropsinkin  ohjeilla neulomaan ja  kokeilen varmaan Dropsin lankojakin.

Peittoa aion virkkailla lauantaihin saakka  ja samalla mietiskelen minkälaiset sukat laitan seuraavaksi puikoille.

Ensi viikosta paljastan sen verran että viikon päästä näihin aikoihin olen junassa matkalla  pariksi yöksi Intsun luokse Lapualle kyläilelemään. Cool Lauantaina meillä on
tarkoitus mennä  Kauhavan Kangasaitan kasityöklubin tapaamiseenkin .Hymy Oulun neuleystävilleni tiedoksi etten taida ehtiä ensi maanantainakaan Valveelle neuletapaamiseen. Tämä eläkeläisen elämä kun tahtoo olla niin kiireistä. Silmänisku

Oulussa on kaunis aurinkoinen sää  ja se niin houkuttelisi minua kävelylenkille, mutta huusholli on siinä kunnossa että on kuitenkin alettava siivoushomiin!

Oikein hyvää aurinkoista loppuviikkoa kaikille!Cool

Seijasisko