Sytomyssy= neulottu, virkattu tai ommeltu myssy , joka on tarkoitettu sytostaattihoidoissa hiuksensa menettäneille ihmisille.
 
 
Lankakauppa Lumova Lanka, joka on Oulun keskustan sytomyssyjen keräyspaikka, muuttaa ensiviikolla uusiin tiloihin Albertinkatu 11. Sain lankakaupan Lauralta tänään viestiä, että oli juuri toimittanut OYS:iin taas mukavan kasan myssyjä.
 
Olenkin iloinen siitä, että myssyjä syntyy edelleen. Itse en toimi enää  sytomyssyemona, mutta virkkailen kyllä mielelläni muiden käsitöiden ohessa sytomyssyn silloin tällöin, sillä tiedän, kuinka myssyt tuovat iloa ja helpotusta syöpäpotilaan elämään. Myssyjä tarvitaan koko ajan.
 
 
Lahjoituslankaakin on taas tarjolla. Salolainen lankakauppias Susu (blogi: Susun Silmukat) on muutamia kauniiita keriä ystävällisesti pohjoisen sytomyssykeräykseen lahjoittanut. Sytomyssyemo Matleenan Lankapirttiblogista voit lukea enemmän lahjoituksesta ja muitakin tuoreita sytomyssyuutisia. Kaikissa, etenkin Pohjois-Suomea koskevissa, sytomyssyasioissa voikin olla yhteydessä Matleenaan.
 
Hyvää viikonjatkoa!

t. Seijasisko