Kerttusukat edistyvät tasa-tahtia. Koska nykyisin pyrin tekemään saajalleen mahdollisimman sopivan sukan olen huomannut parhaimmaksi tehdä sukkia tasatahtia. Ei tarvitse sitten muistella ja laskea jälkikäteen  montako kierrosta tuli mihinkin kohtaan tehtyä.



Kuvan sukissa lankana  vaaleanruskea  Vuorelman veto-lanka. Puikot 3 1/2 ja koko on Kerttusukkien L-koko.

Sitten saanko esitellä marsuherrat Nöpö ja Höpö.



Meidän Höpö ja Nöpö ovat kaksi ja puolivuotiaita Marsuherroja. Heillä on tilava häkki ja molemmilla oma mökkinsä. He saavat syödäkseeen kaupungin parasta  heinää, pelletejä ja siemenseosta. Iltasella syövät lisäksi vielä salaattia porkkanaa yms. ja C-vitamiinilisän. Vesi vaihdetaan joka päivä ja puhtaat purut kerran viikossa. Kynnet leikkaan säännöllisesti ja rasvarauhanen ja korvatkin puhdistetaan silloin tällöin.



Koska teen niin paljon käsitöitä on minulla siitä huono omatunto, ettei tule syliteltyä heitä juurikaan...mutta onneksi heillä on toisensa!!Yksinäinen marsu on usein onneton ja masentunut ja on lähes eläinrääkkäystä hankkia vain yksi marsu. Nykyisin suurin osa kasvattajista eivät edes suostu myymään marsuja yksitellen, mutta eläinkaupat ikävä kyllä myyvät yksinäisiä marsuja. Marsut ovat oikeasti laumaeläimiä. Jos ei halua lisää marsuja tyttömarsut sopeutuvat monesti paremmin keskenään kuin poikamarsut, koska pojilla saattaa tulla rajuakin reviiritaistelua. Jos poikamarsujen reviiritaistelut menevät niin rajuiksi, että meinaavat vahingoittaa toisiaan niin   voi häkin erottaa kahteen osaan, sillä jo toisen marsun haju riittää siihen ,että marsu tuntee elävänsä laumassa. Reviiritappelut alkavat yleensä n.vuoden iässä-meilläkin oli siinä vaihessa vähän jotakin sähinää, mutta ei onneksi kovin rajua kumminkaan.  Nykyisin pojat elävät sulassa sovussa ja syövät samasta ruokakupista vierekkäin. Marsun odotettavissa oleva elinikä  on jopa 6-8 vuotta.



  Nöpö(valkoinen marsu) on luonteeltaan  utelias ja rohkea ja Höpö taas ujompi ja arempi. Molemmat ovat ihan omia persooniaan ja  aivan ihania, rakastettavia otuksia.<3

Ulkona on ihan syksyinen ilma joten taidanpa lähteä kävelylle ihastelemaan ruskanvärejä!

Pirteää viikkoa kaikille

Seijasisko