Kyllä oli mukava Rovaniemen reissu. 93-vuotiaan tätini luona oli aivan ihanaa käydä. Han asuu kaksiossa yksikseen ja oli tosi pirteä. Minulle tarjoiltiin kahvia jä tädin omatekemiä "paakkelseja"!!Lisäksi maistoin aivan ihanaa oma tehtyä viinimarja ja -karpalomehua. Hän sanoi juomansa joka päivä lasillisen karpalo-viinimarjamehun sekoitusta. Mietinkin , että olisko puhtaista marjoista tehty kotitekoinen mehu sellainen ihmejuoma ja osaltaan tätini terveen ja pitkän iän salaisuus. Taidan laittaa mustaherukkapensaita ensi kesänä omalle pihalle. Tätini tykkäsi tuliaisistani kovasti. Ero oli haikea, mutta jos tädilläni vain suinkin elinpäiviä rittää niin lupasin jo, että viimeistään ensi kesänä käyn tapaamassa häntä.

Yötä olin hyvän kouluaikaisen ystäväni, Arjan luona..oli tosi mukavaa. Kävimme kaupoissa ja lankakauppa Estistä tuli ostettua Funny Hapsulankaa ja Maija-lankaa.Varastotien kirpparilta löytyi messinkinen viinipullon alusta(5E) ja kuparikakkuvuoka (14E) ja kupararinen seinäkoriste (5E). Tytön asuntoon löysin käyttämättömän kauniin  Ikean suihkuverhon hintaan 3 Euroa. Kyllä kirpparillla kantsii käydä ja se on vielä mukavaa .  Siellä oli myynnissä myös samanlainen 7-haarainen sähkökynttelikkö mikä minulla on .(katso sisustuhaasteeni). Se tosin oli kyllä vähän ylihinnoiteltu-maksoi  35E!!!Itse maksoin siitä uutena  vuosi sitten 14,90.Tosi voihan joku silläkin hinnalla ostaa se ..kaunishan se on.

Oli mukava vierailu vanhassa koti ja-synnyinkaupungssa.On jotenkin nostalgista nähdä vanhoja tuttuja paikkoja. Paljon on kuitenkin kaupunki muuttunut vajassa 22 vuodessa. Nostalgisin kokemus oli varmaan kun kävelin entisen keskuskansakoulun ohitse ja koulurakennus näytti ihan samalta kuin 42 vuotta siten, kun menin eka luokalle. Niin ja taas totesin kuinka Lapin ihmiset ovat niin mukavia ja valittömiä.  Eihän sitä tiedä vaikka joskus vanhana vielä palaan juurilleni.

Lämmin kiitos hyvälle ystävälleni Arjalle kaikesta-oli tosi mukava tavata. Reissusta on aina kummiski kiva palata kotiin. Tänään vähän siivoilen ja illalla menenkin rakkaan mieheni kanssa Rajattoman joulukonserttiin Oulun Madetojasalille.Hyvää ensimmäistä Adventtia kaikille lukijoilleni. Toivoo Seijasisko

1098109.jpg

Käsityöliike Estistä Rovaniemeltä löytyivät nämä langat. Se mitä näistä tulee on vielä salaisuus, joka sitten paljastuu kyllä tuossa joulun jälkeen.

1098117.jpg

1098126.jpg

Olen etsiskellyt kupariesineitä meidän takkamuurin reunukselle kuparipannun kaveriksi. Nämä löytyivät Rovaniemeltä Varastotien kirppikseltä. Kuvassa näkyy myös Partyliten hauskat kurpitsakynttiläsomisteet. Ne on ostettu alkusyksystä Oulusta kirpparilta yheishintaan 11.40 sisältäen neljä votiivikyntilää. Alkuperäinen hinta on ollut varmaan useampi kymppi!

1098129.jpg

1098545.jpg

Tämä messinkinen viinipullon alusta oli kiva löytö Rovaniemen kirpparilta ja käy yhteen kuvan messinkisen 5-haaraisen kynttilänjalan kanssa. Kynttilänjalan olen ostanut Oulusta Pelastusarmeijan kirpparilta.hintaan 29,90.Pitkään etsin ennenkuin mieleinen 5-haarainen löytyi. Nämä ovat hieno pari juhlakattauksessa.