Käsityövuoteni 2010 oli antoisa ja ihan satoisakin ainakin siihen nähden että kiireitä elämässäni  riitti mm. sytomyssyily, joka tuntui väliin  viime keväänä lähes kokopäivätyöltä ja  loppuvuoteen ajoittuva "nopean aikataulun  muutto", jolloin en  jaksanut/ehtinyt harrastamaan  käsitöitä juuri lainkaan.Erilaisia myssyjä tein yhteensä 44, joista sytomyssyjä..

 

..  mukavat 37.

Sukkia/tossuja syntyi..

..  26 paria.Lapasia olen neulonut 8 paria .Huiveja valmistui vain kaksi ja molemmat revontulihuiveja. Toisen sinisävyisen sai poikani tyttöystävä Yo-lahjaksi ja toisen(kuvassa) omin itselleni.

Uusi aluevaltaus käsityön saralla minulle oli ryijy. Äitini kanssa vierailimme keväällä Ryijy-Elää näyttelyssä Pohjois-Pohjanmaan museossa. Näyttely oli  upea ja mielenkiintoinen. Siitä seurasikin se, että äitini osti minulle synttärilahjaksi pienen ryijypakkauksen ja ryijynäyttelyn tyopajassa HandyMaidin Johanna opetti minulle ryijyn tekoa.


Kesällä sitten valmistui kuvan  ryijy, joka on Jukka Vesterisen suunnittelema nimeltään "Kevat orastaa". Kuvassa ryijy on entisessä kodissa. Aion vielä kamman kanssa ryijyä  tasoitella ja uudessa kodissamme sille on päätetty  arvoisensa paikka  eli  olohuoneessa neuletuolini yläpuolella.Hexagon peittoprojektin aloitin jo  syksyllä 2009. Peitonteko eteni viime vuonna lähes puoleen väliin  ja  tänä  vuonna peitto toivon mukaan jo valmistunee. Peitolle on paikka vierashuoneemme sängyn peittona.Sitten tein  vielä jotakin ihan pieniä juttuja kuten  patalappuja, tiskirättiä yms. Kuvan patalaput vein Juhannuksena tuliaisiksi Kälyni ja miehensä kesämökille.

 Käsitöitä tein   fiiliksieni mukaan eli mikä milloinkin tuntui mukavalta ja mielekkäältä.Sama linja jatkuu tänäkin vuonna. Tärkeät merkkipäivien käsityölahjat tosin mietin ja teen valmiiksi hyvissä ajoin. Elämä on opettanut sillä joskus aikaisempina vuosina on jäänyt joku lahjatyö  viimeiseen yöhön .Minullahan oli jo edellisessä kodissakin lankakappi (vas), mutta nyt uudessa kodissa lankakaappissa(oik)  langat ovat  vielä selkeämmässä järjestyksessä.  Minusta on ihana omistaa kaapillinen  lankoja ja eipä aina tarvitse  lähteä lankaostoksille, kun uuden työn aloittaa. Tarvittaessa hankin  aina uutta lankaa, jos  joku työ, mitä haluan tehdä, sitä vaatii.  Harhaostoksiakin joskus sattuu. Vuosittaisen lankakaapin siivouksen yhteydessä lähtee kirpputorille joka kerta  muutama sellainen lankakerä , josta en pidä tai en vaan ole millään keksinyt langalle mielekästä tai mukavaa tekemistä.  SNY-tempauksiin osallistumisen lopetin osaksi siksikin kun oli kaappiin alkoi  ilmestyä liikaa noita kirpparille meneviä lankoja. Ihanaa huivilankaa vaikka vain hypistelyä varten  pitää aina olla varastossa ja hyvää sukkalankaa on kiva väliin vähän hamstratakkin-sillä sitä minulla on kulunut joka vuosi eniten. Jämälankoja tulee menemään tänäkin vuonna ainakin peittoprojektiini ja sytomyssyilyyn.

Kaikki viime vuoden käsityöni voit käydä halutessaan katselemassa TÄÄLLÄ. Linkit eri vuosien käsitöihin löytyvät myös blogini sivulaatikosta oikealta.

Kuvassa Tiinan päällä tämän vuoden ensimmäinen käsityö eli nuttu Etiopiasvauvalle. Lankana on lankakaappini kätköistä löytämä Bambino Ull, Schachenmayr, 100% merinovilla. Langan olen ostanut jo aikaa sitten Nappi-Kikasta.  Etiopianuttuja voi Oulussa toimittaa Lankakauppa Lumoavaan lankaan!

Nuttua neuloessani ajattelin, kuinka juuri tämä nuttu luultavimmin jo tänä vuonna   kaukana Afrikassa asti helpottaa pienen vauvan ja mahdollisesti vauvan vanhempienkin eloa ja oloa.  Hyväntekeväisyys käsityöt ovatkin  niin sykähdyttävän konkreettista auttamista. Nuttua tehdessä syntyi myös ideoita sytomyssykevättä varten, mutta niistä kerron  Teille loppuviikosta enemmän.

Antoisaa Käsityövuotta!

Toivoo Seijasisko