Käsityöt ovat jääneet hieman vähemmälle. Olen ollut kiireinen tyttären muutonkin takia. Meidän iloksemme 19-vuotias tyttäremme muutti ihan melkein naapuriin tuohon kolmen-neljänsadan metrin päähän mukavaan luhtitalon kaksioon.

Käsityötkin hiljalleen kuitenkin edistyvät. Nyt on meneillään punaisesta Nalle Colorista Hepsin sukat.
Lähden parin viikon päästä käymään Rovaniemellä. Yövyn hyvän ystaväni luona ja  käyn lisäksi kylässä 93-vuotiaan tätini luona ,jolle sukat kudon. Löysin kirpparilta ihania joulusia peltirasioita kaksi kappaletta ja ajattelin leipoa herkullisia Daim-pipareita rasioihin ja viedä tuliaisiksi Rovaniemelle. Jos joku ei ole vielä kokeillut tehdä Daim-pipreita niin suosittelen tekemään.

Daim piparit

40-70 kpl

200    g    voita tai margariinia
2   dl   sokeria
2   rkl   siirappia
1       kananmuna
1   tl   vaniljasokeria
2   tl   leivinjauhetta
  dl   kaurahiutaleita
4   dl   vehnäjauhoja
  pss   Daim-rakeita

 

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää taikinaan.
2. Jaa taikinasta kahdella lusikalla pieniä kokkareita.
3. Paista 180°C 10 - 12 minuuttia.
4. Voit koristella piparit suklaaraidoituksella.

Huomenna lähden mieheni kanssa kiertelemään huonekalukauppoja. Olen niin innossani, kun mieheni viimein myöntyi siihen, että vaihdamme vanhan sohvakaluston uusiin ja muutamme muutoinkin kokonaan olohuoneen värimaailmaa.

Nyt ennen nukkumaanmenoa aion vielä mitata olohuoneemme ja piirtää sen mittakaavaan ruutupaperille. En haluaa toistaa sitä virhettä, etä ostaisin taas liian massivisen kaluston kuitenkin melko pieneen olohuoneeseemme. Mielessä on ollu divaanisohva ja nojatuoli. Nykyiset ovat kahden ja kolmen isuttavat isokokoiset sohvat. Sohvapöytää tuskin tarvitsee vaihtaa, mutta matot ja verhot valitaan sitten, kun ensin löytyy sopiva sohvakalusto. Nyt alan mittauspuuhiin. Hyvää Viikonloppua kaikille! Toivoo Seijasisko