Kiitos kaikille lomatoivotuksista. Nyt alkaa olla suunnitelmat suuriinpiirtein valmiina. Prahassa olemme lauantaihin asti ja sitten matkaamme loppulomaksi ystäviemme luokse Länsi-Tsekkiin. Danan siilit sain juuri valmiiksi.

Tälläiset tuli. Tsekissäkin talvella on näille varmasti käyttöä varsinkin, varsinkin kun he matkaavat joka vuosi vuorille laskettelemaan. Lisäksi vien hapankorppuja, suomalaista kahvia, Fazerin sinistä ja karkkia..niitä hän hamstrasi  mukaansa, kun kävivät Suomessa elokuussa 2005,

Prahassa yövymme kolme yötä kivantuntoisessa , pienessä  Verona-hotellissa, joka on loistopaikalla Kaarlensillan kupeessa. Kolme yötä tuossa hotellissa maksoi yhteensä vain 217 euroa. Varasimme hotellin vasta tänä-aamuna.

On kyllä mukava lähteä reissuun kauniiseen Tsekinmaahan  ja tavata hyviä ystäviä. Jos joku ihmettelee mistä tunnemme Danan ja hänen perheensä..niin 2001 laitoin Keskieurooppalaiselle kirjeenvaihtopalstalle internettiin haun jossa etsin ikäisiäni naisia, joiden kanssa voisin kirjoitella englanniksi. Tarkoitus oli lähinnä parantaa ruostunutta  englanninkielentaitoa ja tutustua eri maiden kulttuurin  ja  siinä olen onnistumutkin, mutta en osannut kuvitellakkaan, että löytäisin tätä kautta hyvän ystävän. Vastauksia tuli paljon, mutta Dana kirje erottui joukosta. Meillä löytyi sama aaltopituus heti ja kirjoittelimme sähköpostitse pitkiä kirjeitä ja lähetimme toislimme paljon kuvia perheistämme ja maastamme. Kesällä 2004 lähdimme mieheni kanssa  tapaamaan ystävääni ja etukäteen jännitti aivan hirveästi , mutta  oli aivan tosi mukavaa heidän kanssaan. Mieskin nautti heidän vieraanvaraisuudesta. He ovat tosi mukavia ihmisiä. Kesällä 2005 Dana ja hänen miehensä Ladja tulivat meille vierailulle ja vietimme kokonaisen viikon Suomessa heidän kanssaan Oulussa ja Helsingissä. Nykyisin kirjoittelemme kerran kuukaudessa toisillimme pitkän kirjeet, jossa kerromme tärkeimmät ajatukset, tuntemukset ja kuulumiset. On aivan ihana nähdä heitä taas ja nyt ollaan jo niin tuttuja, ettei  jännitäkkään.

Mutta nyt lähden kauppaan ja sitten kotiin pakkaamaan. Seuraavaksi kuulettekin minusta vasta aikaisintaan viikon päästä.

Terveisin lievää matkakuumetta poteva Seijasisko