Ensimmäinen huovutustyöni ja myös elämäni ensimmäinen laukuntekele on valmis. Malli löytyi Novitan Kevät/ 2008 lehdestä. Tällakertaa kyseessä on vaihtelun vuoksi virkkaustyö.Tässä kuva lehden mallista.

Tästä kaikki alkoi:Torstaina 8.5. kävin ostamassa tarvikkeet kolme kerää beigeä Huopasta (yksi kerä puutuu kuvasta),
kerä tummanruskeaa Huopasta, kerä ruskeaa Nalle lankaa(ei kuvaa) ja valkoinen Isoveli lanka(ei kuvaa), virkkuukoulkku nro. 10 ja kaksi Novitan rottingista kahvaa.Perjantaina 9.5. aloin virkkaamaan laukkua. Se sujuikin aika nopsasti jaLauantai-aamuna olin jo näin pitkällä. Kukan keskusta on tummanruskeaa Huopasta ja hapsut Isoveljeä.Sitten ohjeen mukaisesti täytin laukun muovilla ja neuloin puuvillalangalla laukun suun kiinni niin, että muovia jäi laukunsuun väliin. Laitoin pesukoneeseen 40C asteeseen, mutta laukku ei ollu pesussa mielestäni huopunut kunnolla. Niinpä pesin laukun uudetaan ja rohkeasti 60C  asteessa ja sitten laukku olikin jo huopunut vähän liiankin pieneksi..ainakin, jos vertaa esikuvaansa.Laukun reunat olivat jotenkin venähtäneet, joka johtui puuvilla ompeleista reunalla. Kannattaa varmaan seuraavalla kerralla ommella pienempiä pistoja. Leikkasin  venähtäneet osan pois reunasta n. n.1cm. Luulen myös, että meidän kone ei  40C asteessa kunnolla huovuta koska se on aikamoinen antiikkiesine. Tässä laukku kuivumassa lauantai-iltapäivänä auringonpaisteesssa takapihallamme. Kukat ei myöskään olleet hyvännäköiset. Hapsut vähän värjäytyneet ruskeiksi ja olivat rumasti huovuttuneetkin. Niinpä lauantaina ennen uimahallinnmenoa kipaisin marketissa hakemassa valkoista Huopasta kerän.Irrotin Isovelilangat hyvin huopuneesta kukan keskustasta ja ompelin neulalla nämä hapsut Huopasesta kukkien keskustaan ja uudestaan koneeseen 40C asteeseen.Eilen virkkkasin kahvat ruskealla Nallelangalla laukkuun. Vastoin ohjetta laitoin  kukat yhden molemmille puolille ja virkkasin myös kiinteätsilmukat laukun reunoihin.Tässä valmis laukku.Ihan esikuvansa näköistä tästa ei tullut..mutta sanotaan sitten vaikka, että minunnäköiseni..pullea ja pyöreä muodoiltaan .;)

Plussat ja miinukset:


 +   mukava tehdä ja
 +   kokemuksena mielenkiintoinen ja jännittävä eri vaiheineen.
 +   Ihan hauskannäköinen

 -   oletan, että laukku käytössä kuitenkin epäkäytönnällinen eli tulee varmaan  aika vähän käytettyä.
 -   rahaa meni mokomaan liian paljon.
 
+ -  Lopputulos kummiskin ihan OK

Lopuksi laitan vielä tähän eilen ottamani kuvan Oulun Maikkulan kartanon portailta.Äitienpäivä Oulussa oli vähän sateinen ja kolea, .mutta kyllä se kesä tännekkin hiljalleen saapuu. Koivuissa on jo pienet hiirenkorvat ja ruohokin vähän vihertää. Joki kuvassa on Oulu-joki.

Mukavaa keväistä viikkoa kaikille toivottaa Seijasisko

Jk. vaihdoin tämä ihanan Kikin retrokukkapohjan. Jospa malttais pitää tätä pohjaa vähän pitempään kuin edellisiä.:)