1262626760_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Sytomyssykampanjamme  on lähtenyt  yllättävän hyvin käyntiin. Moni on jo lupautunut mukaan ainakin  sillä yhdellä myssyllä ja  on ollut ilo todeta, että tieto  kampanjasta leviää joka puolelle!


Tässä vastauksia muutamiin  kysymyksiin ja lisäinfoa keräyksestä:

Sähköpostilla kysyttiin jopa sellaista että voiko sellaisetkin osallistua ,jotka eivat ole blogimaailmasta?! Sanonkin nyt täälläkin vielä varmuudeksi että :tottakai saa!!! Tarkoitushan että saadaan tehtyä mahdollisimman  monta myssyä eli  kaikki kynnelle kykenevät  talkoisiin mukaan vaan! Myös tiedon  levittäminen eteenpäin on jo  osalllistumista.

Langoista on kovasti kyselty. Langaksi EI kelpaa  mikä tahansa lanka, koska myssy on päänahkaa vastaan niin lanka ei saa olla  kutittavaa ja myssy  ei saa olla myöskään hiostava. Matleena on lisännyt Sytomyssyn Virkkausohjeeseen hyvän yleispätevän ohjeen  siitä mitkä langat käy. Itse aion ainakin tuota Matleenan ohjetta lankavalinnoissani  noudattaa. Monet tekokuidut ja villalangat ovat sellaisia jotka kutiavat ja hiostavat.

On myös sovittu,että merkitään myssyhin pään koko eli päänympärys cm. Vinkiksi, että itse tein eilen myssyn ja huomasin että kokohan on helppo mitata siinä vaiheessa kun on virkannut ensimmäisen ketjusilmukkakerroksen.  Jos haluaa niin voi myssyyn merkitä muitakin tietoja langasta  (kuten  materiaali tai pesuohje) niin se on hyvä,mutta ei pakollinen.


On myös kysytty  voiko muut sairaalat saada myssyjä, jos niitä kertyy kovin paljon? Keskustelin  asiasta  OYS:n syöpätautien ylilääkärin kanssa ja hän sanoi että jos myssyjä  tulee tosi paljon niitä voidaan OYS:sta jakaa myös muiden  sairaaloiden sytostaattiyksiköihin.
  Muuten idea on vapaasti lainattavissa ja rinnakkaisia myssykampanjoita voi perustaa meidän puolestamme eri puolille Suomea.  Asiasta on tietenkin ensin sovittava paikallisen sairaalan hoitoyksikön kanssa.

 

   1262867695_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen illalla telkkaria katsellessa tein ensimmäisen sytomyssyni tempaukseen  käyttäen lankakaapistani löytynyttä  100% Colorado puuvillalankaa. Tein Matleenan ohjeella ja hyvä tuli. 

 

Sitten muihin käsityöjuttuihin.

   1262797305_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Posti toi minulle alkuviikosta tilaamani  kuvan ihanuudet eli Knit Pro ( ent.nimi Knit Picks) sukkapuikkoja. Olen muutamat Knit Pro-puikot  aiemmin testaillut ja olen ne hyväksi havainnut. Puikot ovat laminoitua koivupuuta. Puikkoja ei ikävä kyllä Oulusta saa mistään, mutta tilasin puikot Tinttamarelli-nettikaupasta. Kuvan kaikki puikot  maksoivat  yhteensä 85 euroa.

   1262797291_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vuoden ensimmäinen käsityöni oli kuvan lapaset Marttojen- punaisesta 7-veikasta.
Tein lapaset itselleni tarpeeseen ja tykkään kovasti.  Rinsessa-mallineule jota käytin lapasissa on löytyy Ulla-nettineulelehdestä Täältä.

Mitään  suuria suunnitelmia ei minulla käsitöiden suhteen ole. Teen niin kuin aina ennenkin eli sitä milloin mikäkin tuntuu mukavalta ja mielekkäältä.Hymy

Hyvää viikon jatkoa!

t. Seijasisko