EDIT 14. 3. klo 23.30 editoitu kohta merkitty punaiselle ja tähdellä *

Viime päivinä minulta on valmistunut asusteita Afrikkalaiselle vauvalle.Nuttuun löytyy perusohje Etiopianuttu-sivulta TÄÄLTÄ . Hameosan sain nuttuun neulomalla alkuun 4. puikoilla ainaoikein neulosta  22.kerrosta ja sitten vaihdoin 3. puikkoihin ja aloitin ohjeen mukaan 2o2n neuleen. Lanka on Novitan Woolia.Vauvan kypärämyssyyn löytyy ohje TÄÄLTÄ. Lanka on tässäkin Woolia.
  Pikkutossujen ohje löytyy TÄÄLTÄ. Lankana on valkoista Novitan Nalle Aloeveraa ja keltaista Novitan Woolia. Tossumalli on ihan hyvä  siinä mielessä, kun ne pysyvät hyvin vauvan jalassa.Tiina on taas nätisti puettuna siihen saakka kun tämä setti  Hyvää Käsillä Tehden-kerhon välityksellä lähtee matkaan kohti  Tansaniaa tai Etiopiaa. Tämäkin asustesetti  tulee tosi tarpeeseen. Vaikka Afrikassa onkin aina kesä niin etenkin yöt ovat usein hyvinkin kylmiä. Monet asuvat savimajoissa, joissa ei ole lattiaa ja maa saattaa olla yöaikaan jopa  kuuraassa. Nuttu on myös houkutin naisille tulla synnyttämään turvallisemmin sairaalaan.

Oulussa nuttuja ja myös sytomyssyjä voi viedä Lankakauppa Lumoavaan Lankaan Pakkahuoneenkatu 17(Rintamäkeä vastapäätä) . Lankakaupan Laura lähettää myssyt Addis Abebaan.


Nuttukeräyksestä voit lukea enemmän Nuttu-sivuilla TÄÄLLÄ
Facebookissa on myös oma Nuttu-sivusto , jossa on jo 2000 jäsentä.

 Sytomyssyilyssä menee Pohjois-Suomessa hyvin. Tällähetkellä OYS:in alueella jokaisessa sytostaateja antavissa sairaaloissa on tietääkseni myssyjä ainakin jonkun verran jaossa . OYS:ssa naisten myssyjä on pitemmäksi aikaakin , mutta esim miesten myssyjä ei ole juuri ollenkaan.
Kuulin vastikään  mm. että oululainen 85 -vuotias Martta oli taas tehnyt 40 myssyä lisää  keräykseen. Martta taitaa olla tehnyt jo reilut sata myssyä keräykseen. *EDIT 14.3. Sain kuulla etteä Martta on tehnyt jo n. 200 myssyä!!Oulunsalossa "tuhannen myssyn" Tainalla on myös melkoinen myssytehdas käynnissä. Tainalla taitaa olla pian jo kolmesataa myssyä tehtynä. Sain viestiä häneltä,  että hän oli vasta tehnyt yli  20 miesten myssyäkin ja tekee niitä lisää. Hieno homma! Muitakin tekijöitä riittää  mm. Lauralle Lumoavaan Lankaan  on viety iso kasa myssyjä OYS:iin toimitettavaksi ja kansalaisopiston Hyvää Käsillä Tehden kerhosta lähetettiin vasta 50 myssyä Kajaaniin ja nyt siellä tehdään myssyjä Rovaniemelle. Myssyjä tarvitaan edelleen sillä ikävä kyllä niitä tarvitsevien joukko on suuri. Uusia potilaita OYS:iinkin tulee sytostaattihoitohin joka päivä. Pari upeaa lankalahjoistustakin on tulossa. Ilmoittelen  niistä kun heti saan langat .  

Olen todella iloinen siitä, että myssyily ei jäänyt viimekevääseen vaan myssyaate elää ainakin täällä pohjoisessa voimakkaana. Muuallakin Suomessa on yhä innokkaita myssyilijötä mm. Helsingin seudulla on myssykeräys, josta tietoa enemmän TÄÄLLÄTämän tästä saamme sairaaloista hoitajilta ja potilailta kiitosta ja  todella kannustavaa palautetta. Itse toimin tosi mielelläni puuhanaisena ja yhteyshenkilönä( ..ja niin myös Matleena)  tässä hommassa. Koen tämän erittäin mielekkäänä ja eläkeläisenä minulla on tähän aikaa. Kuvassa myssyjä esillä OYS:in syöpäpoliklinikalla viime lokakuussa.

Suloista sunnuntai-iltaa ja hyvää alkavaa viikkoa.

Toivoo Seijasisko