Tänään tarjosin sunnuntailounaaksi poronkäristystä ja pottumuuusia puolukkahillon kera.
Poronkäristys on aina niin maittava ja helppotekoinen ruoka, joka oli lapsuudenkodissani Rovaniemellä juhlaruokaa.
Jälkiruuaksi leivoin Sartsan blogista löytämääni herkullista ja nopeatekoista omenapiirakkaa:
Italialainen omenapiirakka
Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (n.24cm) ja levitä pohjalle kuoritut ja lohkotut omenat. Ripottele pinnalle kanelia.
Tee taikina: vaahdota150g rasvaa ja 1½dl sokeria, ja lisää joukkoon 1 muna. Lisää 1 3/4dljauhoja, ja sekoita tasaiseksi. (HUom: ei siis leivinjauhetta).
Nostele taikina omenalohkojen päälle ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja.
Paista 200asteessa uunin alatasolla n.30 minuuttia.
Tarjoa haaleana jäätelön kanssa. tai vaikka sellaisenaan.
Siis...tosi hyvää ja aivan varmasti en tehnyt tätä viimeistä kertaa.
Mutta nyt on jo kiirus vesijumpalle.
Suloista sunnuntai-iltaa
Toivoo Seijasisko
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.