Tänään tarjosin sunnuntailounaaksi poronkäristystä ja pottumuuusia puolukkahillon kera.



Poronkäristys on  aina niin maittava ja helppotekoinen ruoka, joka oli lapsuudenkodissani Rovaniemellä juhlaruokaa.



Jälkiruuaksi leivoin Sartsan blogista löytämääni herkullista ja nopeatekoista  omenapiirakkaa:

Italialainen omenapiirakka

Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (n.24cm) ja levitä pohjalle kuoritut ja lohkotut omenat. Ripottele pinnalle kanelia.

Tee taikina: vaahdota150g rasvaa ja 1½dl sokeria, ja lisää joukkoon 1 muna. Lisää 1 3/4dljauhoja, ja sekoita tasaiseksi. (HUom: ei siis leivinjauhetta).

Nostele taikina omenalohkojen päälle ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja.

Paista 200asteessa uunin alatasolla n.30 minuuttia.

Tarjoa haaleana jäätelön kanssa. tai vaikka sellaisenaan.

Siis...tosi hyvää ja  aivan varmasti en  tehnyt tätä viimeistä kertaa.


 Mutta nyt on jo kiirus vesijumpalle.

Suloista sunnuntai-iltaa

Toivoo Seijasisko