Pari kuukautta sitten esittelin hieman tätä meidän omaa Hönttämäen lähiötä. Tänään lähdin kävelylle vähän toiseen suuntaan.Tässä lähtiessä otettu kuva meidän takapihalta samasta paikasta, kuin Huhtikuun  postauksessa. Siinä kuvassa oli vielä lunta ja nyt niin ihana kesä.:)Meidän pihasta on vain n.kolmesataa metriä kuvan Kuusamontien alikulkusillalle. Heti alikäytävän eli Kuusamontien pohjoispuolelta alkaa Heikiharjun "naapurilähiö", jos sitä voi nyt edes lähiöksi kutsua. Heikinharjussa on enemmän metsää kuin asutusta.Alueella on sekä uutta asutusta..että vanhaa.Heikinharjusta löytyy myös päiväkoti ja turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottokeskus. Vastaanottokeskus toimii entisen piirimielisairaalan tiloissa. Päiväkoti on perustettu entisen  mielisairaalan ylilääkärin omakotitaloon.

Mutta mikä Heikiharjussa on erityisen hienoa niin siellä on Timosenkosken luontokoulu ja  Huutilammen luontopolku. Oulun kaupungin koulujen ja päiväkotien lapset tekevät sinne retkiä. Muistan omien lastenikin seikkailleen ala-asteaikoina luontopolulla "Metsätontun" mukana.Siispä suunta luontopululle...Luontopolku on näin kivasti merkitty ja 1,6  kilometriä pitkä . Polku  kiertää Huutilammen ja sen ympäroimän suon.Huutilampi on itseasiassa on soistunut melkein kokonaan.

Matkan varrella on kosteimmissa  kohdissa on pitkospuut, mutta suurimmaksi osaksi polku on mukavaa kuivaa metsäpolkua, jonka varrelta löytyy monenlaista  kasvustoa.Lakka tai kuten minä olen oppinut sanomaan Hilla kukki polunreunamilla. Nyt ei saa halla tulla, että saadaan  Hilloja tänä kesänä.Ilokseni törmäsin myös Suopursuun, joka tuoksui niin voimakkaasti ja  hyvälle.Polun varrelta löytyi  on myös tämä  aivan valtava  muurahaisten  valtakunta.ja koivun kiusana oli tämä kääpä.

Niittyvilla on minusta yksi kauneimmista luonnonkasveista  ja nimenomaan omassa ympäristössään eli suolla!Nuotiopaikalla  voi syödä eväitä,  paistaa makkaroita tai vaikkapa keitellä kahvit!

Suolle on myös rakennettu lintujen bongauspaikka: lintulava.


Näitä lintulajeja voi ainakin bongata tältä suolta

Luontokoulu toimii tässä rakennuksessa. Tästä minulla oli vielä tarkoitus jatkaa eteenpäin Korvenkylään katsomaan olisiko siellä jo hevosia laitumella, mutta parituntia  meni niin nopeasti, että oli suunnattava kotia kohti perunamuusin tekoon. Lähtiessä olin nimittäin  pannut karjalanpaistin uuniin hautumaan.Tästä on kotiin Hönttämäkeen on enää lyhyt matka. Ja vaikka toisessa kyltissä lukee , että Oulu  8, niin ihan Oulussa  ollaan. Oulu-kyltin kilometrit tarkoittavat matkaa Oulun keskustaan. 

Meidän lähiömme hauskan nimen on synnystä kerrottu kahtakin eri tarinaa. Toinen tulee arvatenkin siitä, että silloin kun Heikinharjussa oli vielä mielisairaala,  niin piirlltä karanneet "höntit tai höntät " menivät aina Hönttämäen suuntaan. :D Toisen tarinan mukaan alueella olisi joskus kauan sitten pitänyt taloa mies, jota kutsuttiin Hönttä-Jussiksi. Jossain vaiheessa Hönttämäen nimeä yritettiin muutaa Kaartinmäeksi, mutta se ei onneksi mennyt läpi. ;)Koti pihallakin oli tapahtunut silläaikaa jotakin. Kysymys kuuluu  huomaatteko mitä? Ensimmäisenä oikein arvanneelle yllätyspalkinto!!

Mukavaa viikonlopunjatkoa kaikille toivoo Seijasisko