Eilen torstaina aloitin päivän katsomalla aamusarjaa Perhesalaisuuksia ja kutomalla loppuun Fritidsgarnista jo aiemmin aloittamani Kämmekäät. Sitten vein kämmekkäät tyttärelleni ja  menimmekin heti ulos kuvaamaan ne.
Tyttäreni tykkäsi kovasti. Malli löytyy Ullasta eli Ursuskämmekkäät , ja tässä ohjeen vastaisesti Sandness Garnin Fritidsgarnia eikä siis Isoveljeä, kuten ohjeessa.

Sitten lähdin vanhempieni luo kylään. Vanhempani ovat  iäkkäitä, mutta ikäisekseen vielä tosi  pirteitä. Lokakuussa he viettävät 60-vuotishääpäiväänsä!  Äitini oli kutsunut jo minut edellisenä päivänä  syömään tekemiään kaalikääryleitä.  Samalla tapasin myös veljeäni, joka asuu Etelä-Suomessa, mutta oli ohikulkumatkalla Oulussa. Oli oikein mukava lounasvierailu.Kaikkea ihanaa oli taas tarjolla. Äidin tekemät maukkaat kaalikääryleet muistan jo lapsuudesta.Jälkiruokana oli kahvit ja äidin mantelipullaa ja mustikkapiirakka. Jos katsotte tarkkaan niin kuvassa näkyy myös siskontyttären  pienenä muotoilemat savisiilit. ;) Kiitos vanhemmilleni kutsusta ja erinomaisista tarjoilusta. Kutsun teidät vuorostaan joku kertaa syömään ja vaikka katsomaan niitä vanhoja videoita, joista on ollut puhetta.

Vanhempieni luota menin sitten uimahalliin. Käyn 3-4 kertaa viikossa vesijuoksemassa ja jumpalla. Eilen oli Hydrobicciä eli 45 minuutin tehovesijumppaa musiikin tahdissa, jonka jälkeen vesijuoksin vielä pari-kolmesataa metriä. Kyllä sieltä saa itselleen niin hyvän olon ja positiivistä energiaa!!Ulkona oli kaunis, syksyinen  ilma ja päätin käydä vielä kävelyllä Toivoniemessä. Toivoniemi on saari Oulujoensuistossa. Sinne on rakennettu 50-luvulla kerrostaloja ja siellä on mukavan nostalgista kuljeskella ja maisematkin ovat kauniit. Osa Toivoniemen kerrostaloista on Alvar Aallon suunnitelmia.Näkymä Toivoniemen rannasta keskustaan päin . Kuvassa näkyy Oulun Tuomiokirkon torni. Nämä suihkulähteet ovat varmaan monelle Oulussa vierailevallekin tuttuja, koska  näkyvät hienosti myös Tuiran silloilta päin.Ennen Merikosken voimalaitoksen  alakanavan rakentamista  Toivoniemi oli nimensä mukaisesti niemi eikä saari kuten nykyään.Kotona olinkin sitten seitsemän maissa. Katsoin koko illan televisiota ja siinä samalla sitten syntyivät Ursus kakkoset. Tälläkertaa tein ohjeen mukaisesti Isovelilangalla.Tänäänkin on jo ehtinyt jotakin  tapahtua. Nimittäin juuri äsken postipoika soitti ovikelloa ja siellä oli paketti ystävältäni Liisalta eli Pemmulta Helsingistä.. Liisa käväisi alkuviikosta Tallinnassa ja välitti sieltä minulle Vironvillaa. Värit ovat kivoja, mutta toivomaani sateenkaari-väriä ei  Liisa ollut löytänyt..hommaan sitä sitten varmaan joskus itse.   Rahaa postimaksuineen minulla meni näihin 35 euroa. Liukuvärjattyä Vironvillaa oli yhteensä n. 700 grammaa eli 5 Euroa/100 grammaa. Ei minusta  paha hinta ollenkaan näin Oulusta käsin katsottuna. Kiitos Liisa!

Tänään on vuorossa siivousta ja kaupassakäyntiä . Nälkäinen poika tulee opiskelupaikkakunnalta taas viikonlopun viettoon siispä vuorossa on myös ruuanlaittoa! Illalla aloitan uutta käsityöprojektia.

Mukavaa viikonloppua


Toivoo Seijasisko


.