Tälläinen  Virkattu Kello valmistui jokin aika sitten.Ihan täysin tyytyväinen en ole lopputulokseen ja tämä jäänekin harjoituskappaleeksi.
Pohjapahvin sävy on  liian tumma ja koko kello näyttää minusta jotenkin "halvalta".  En löytänyt mistään selkeitä kellonteko-ohjeita vaan löysin vain netistä hajallaan olevaa tietoa ja kuvia. Olenkin virkaamassa uutta kelloa- toivottavasti siitä tulee sievempi.

Tässä  ohje siitä miten minä  kellon tein.

1.Virkkaa  sen kokoinen   pyöreä liina kuin kellosta haluat. Huomaa, että keskustassa pitää olla mutterin  n. 1 cm kokoinen reikä.

2. Hommaa kellokoneisto ja sopivan kokoiset viisarit. Itse ostin kellokoneiston Oulun  Sinooperista. En muista nyt tarkkaa hintaa mutta reilusti alle kympillä selvisin.Vielä halvemmalla saattaa päästä kun ostaa Halpiskaupasta uuden  kellon, josta irroittaa koneiston ja viisarit.

3. Sekoita vesiliukoista puuliimaa  yhden suhde yhteen( esim.1 dl vettä ja 1 dl Erikeeperiä ) laakeaan astiaan ja liottele liina liimavedessä. Puristele liika liima pois ja laita laakealle sileälle  alustalle kovattumaan. Minä laitoin  lasin päälle.

4.Kun liina muutaman tunnin kovettunut niin irroita sitä  varovasti vähän alustastaan ettei liimaudu siihen kiinni.  Kovettumiseen menee yhteensä noin vuorokausi.  5.Sitten  leikkaa ja liimaa pyöreä pahvi liinaan ja anna kuivua painon alla.

6.Lopuksi  laitoin  kellokoneiston ja "pahvinliiinan"  väliin CD levyjä ja laitoin viisarit paikalleen.