Tänään valmistui kuvan sytomyssy miehelle.

Malli on Piikun ja löytyy hänen blogistaan  TÄÄLTÄ. Lankana on SandnesGarnin  Duett, joka on 55% puuvillaa ja 45 % merinovillaa.

Olin  OYS.iin  yhteydessä keskiviikkona ja sieltä sanottiinkin että naisten myssyjä kyllä otetaan edelleenkin  vastaan, mutta niitä on varastossakin tällähetkellä runsaasti.
Siksipä ajattelinkin ainakin itse tehdä  ja kannustaa myös muitakin tekemään tänä keväänä miesten  myssyjä. OYS:ssakin pidettiinkin  ajatusta miesten myssystä  kannatettavana.

Merkkaaminen ei ole pakollista, mutta suotavaa. Ainakin pesuohje olisi hyvä tieto myssynsaajalle  ja miehille ja lapsille tarkoitetuille myssyile voisi erikseen kirjoittaa että MIES tai LAPSI niin ne päätyvät varmasti sairaalassa oikeaan kohderyhmään. Miesten kohdallahan tummat värit soveltuvat parhaiten. Seuraavisssa linkeissä ainakin muutamia miehille sopivia myssymalleja.

Hurrikaani myssy: http://seijasisko.vuodatus.net/page/hurricanehat

Peruspalmikkomyssy:http://seijasisko.vuodatus.net/blog/2445287/sytomyssy-monen-makuun/ 

.Inkerin  sytomyssy: ,http://lankana.vuodatus.net/blog/1610481

 Piikun blogissa: http://piiku.blogspot.com/2010/02/venymista-winning-myself.html

Miehen myssy voi olla  toki ihan vain perusmyssy - virkattu tai neulottu  yksivärinen tai raidallinen. Reikämyssy ei  minusta tunnu sopivalta miehelle.

Aiemmassa postauksessani alempana 7.1. 2011 kerron enemmänkin kohderyhmistä ja tilastoista ja sieltä löytyy myös tärkeät osoitteet.

 Maanantaina ilmottauduin  hieman Maija Myöhäisenä Oulu Kansalaisopiston  "Hyvää käsillä tehden"-kerhoon. Tuuria minulla oli sillä sain viimeisen paikan. Kerho toimii  tekstiilityö opettajan Marjut Sarkkisen vetemänä jo kolmatta vuotta. Kerho on  tarkoitettu eläkeläisille.


Kerholaiset  kokoontuvat  Torstaisin  klo 14-17. Eilen olin mukana  ensimmäistä kertaa . Oli oikein kivaa- tunnelma oli mukavan "touhukas" ja välitön. Kurssilla  neulotaan, virkataan ja ommellaan pelkästään hyväntekeväisyyteen.

 Nämä ovat lähdössä Kirkon lähetystyön kautta Tansaniaan sairaalaan, jossa  lääkäri Leena Pasanen työskentelee. Sinne ovat kerholaiset lähettäneet paljonkin nuttuja ym. tarpeellista tavaraa. Leena Pasanen oli lähettänyt kerhoon runsaasti erittäin koskettavia  kuvia  sairaalasta  ja monessa kuvassa vilahteli pienillä afrikkalaisvauvoilla Käsillä Hyvää Tehden -kerho neuleita!

Paitsi Tansaniaan niin ryhmäläiset ovat neuloneet ja virkanneet ..

mm. kauniita nuttuja ja sukkia Etiopiaan, villasukkia vanhainkoteihin, peittoja ja suloisia pieniä villatakkeja OYS:iin keskosvauvoille myös jonkin verran sytomyssyjäkin OYS:iin.Ompelutaitoiset kerholaiset ompelevat mm. kauniita peittoja ja vauvan kestovaippoja.Eilen ryhmäläiset paketoivat 9 kilon paketin lähettäväksi Etiopiaan!Tässä paketin sisältö kirjattuna.Eräs kerholainen oli askarellut kuvan kauniita kortteja, joihin  voi kirjoittaa tervehdyksen hyväntekeväisyyspaketin mukaan.

Sain luottamustehtävänkin eli olen kerhon sytomyssyvastaava  ja  minua pyydettiinkin kertomaan ryhmäläisille   sytomyssyilystä.Ryhmä oli saanut jonkin verran lahjoituslankoja ja lajittelin erilliseen laatikkoon sytomyssyhin sopivat langat.

HUOM!!!: Hyvää Käsillä Tehden - kerhoon  otetaan erittäin  mielellään lahjoituksena vastaan monelaista  hyvää lahjoituslankaa mm. sukkiin, nuttuihin , peittohin  ja sytomyssyihinkin. Yhteydessä voi olla joko suoraan tekstiilityön opettaja Marjut Sarkkiseen, OulunKansalaisopistolle tai minuun sähköpostitse [email protected]

Kylläpä tuntuu niin hyvältä , kun löysin Torstai-iltapäiviini näin mukavan käsityökerhon.

Mukavaa Viikonlopppua Kaikille

t. Seijasisko