Viikonlopun aika tikuttelin kuvan  sukat, jotka toimitan  Oulun Sotilaskotiin Tuntemattoman sotilaan  keräykseen.  Keräys järjestetään sotilaskotiliiton 90-vuotis juhlavuoden kunniaksi, joka on ensi vuonna. Langat ja tarkan ohjeen sain Oulun Sotilaskodilta. Yhdeksän raitaa varsissa kuvaa sotilaskotiliiton 9. vuosikymmentä. Eri paikkakunnilla tunnutaan kuitenkin annettavan erilaisia ohjeita sukkia varten. 
Sotilaskotiliitosta kuitenkin sanotaan, että värillä ei ole niin suurta väliä mutta suosituksena on kuitenkin,  että sukat sopisivat   maastopuvun väreihin  ja varret ovat n. 20 cm pitkät. Jos ei ole varma oman alueen menettelystä kannattaakin varmuuden vuoksi lähettää sukat suoraan Sotilaskotiliitoon.


Tänään valmistui  Hurrikaani-myssy sytomyssykeräykseen .

Lankana on Marks&Kattens Higginsiä.Tämä on minusta niin kiva malli sytomyssyksi, että  käänsin  netistä löytyvän  englanninkielisen  ohjeen "Hurricane-hat" suomeksi ja ohje löytyykin nyt blogini sivuilta  TÄÄLTÄ .

Mehän olemme saaneet kuluvana syksynä muutamia merkittäviäkin  lankalahjoituksia
. Olemme välittäneet  langat edelleen  myssyntekijöille. Lahjoituslangat ovatkin taas loppuneet ja otamme mielellämme vastaan lankalahjoituksia jatkossakin. Ehtona on, että lanka pitää olla sellaista,  että se tuntuu miellyttävältä  päänahkaa vastaan eikä hiosta.

Lankalahjoituksissa voi olla yhteydessä minuun s-postitse: [email protected] .

Oulussa sytomyssyjä voi toimittaa:

Käsityökauppa Lumoavaan lankaan

Lumoava lanka
Pakkahuoneenkatu 17,
90100 Oulu
(urheilukauppa Rintamäkeä vastapäätä).

tai suoraan Oulun yliopistollisen sairaalan syöpäpoliklinikalle:

OYS, Syöpätautien pkl
PL 229, 90029 OYS

Käyntisoite OYS: Syöpätautien poliklinikka, sisäänkäynti A 3:2 tai B 2 rinnekerros.

Muiden paikkakuntien osalta tietoa löytyy oikealta  sivulaatikoista.

Eilen sain kuulla hyvät uutiset  ystävältäni  , jolle reilu vuosi sitten sytomyssyn virkkasin. Hän ilmoitti,että oli ensimmäisessä vuosikontrollissa  saanut "puhtaat paperit ". Rankkaa hänellä on ollut ja olenkin nyt todella helpottunut  ja iloinen hänen puolestaan.


Hyvää viikon jatkoa!

t.Seijasisko