Syyskuun Wanha Kuvat  ovat ensimmäisen ja toisen luokan luokan luokkakuvani vuosilta 1965 ja 1966.

Koulut alkoivat noihin aikoihin  vasta syyskuun ensimmäinen päivä. Lomapäiviä oli vuoden mittaan jonkun verran enemmän tosin lauantainakin oli koulua. Lauantaisin  päästiin koulusta aikaisin yleensä jo kello 12. aikaan.Ensimmäisen luokan luokkakuvani on vuodelta 1965 Rovaniemen keskuskansakoulusta. Kävin tuota koulua vain vuoden, sillä seuraavana vuonna valmistui keskustaan  uusi koulurakennus, jonka piiriin minä kuuluin.

Opettajan nimi oli Saimi Murama. Hirveästi minulla ei ole hänestä muistikuvia paitsi että hän oli hyvin uskonnollinen.  Eka luokan muistoihini kuuluu hetki kun oivalsin osaavani lukea: veisasimme silloin virttä virsikirjasta luokkahuoneessamme.Toiselle luokalle pääsin uuteen ja hienoon Ounaskosken kansakouluun. Opettajan nimi oli Liisa Elsilä. Toiselta luokalta ei minulla ole juuri mitään muistikuvia.

Kolmannelta muistan sen kuinka juhlittiin Suomen 50-vuotis itsenäisyyspäivää. Jokaisen piti tuoda kotoa taskulamppu ja askartelimme lampun päälle silkkipaperista "Suomenlippuvarjostimet". Kaikki Rovaniemen kansakoululaiset marssivat itsenäisyyspäivämarssin ja kaikilla oli taskulamppulyhdyt kädessä. Muistan myös, että piirrustukseni itsenäisyypäivästä valittiin  johonkin valtakunnallisen piirustuskilpailuun ja sen koommin en koko asiasta kuullut. Piirustustakaan en koskaan saanut takaisin.

Kaikki kuvien lapset näyttävät vieläkin jotenkin tutuilta. Tytöt muistan melkein kaikki nimeltäkin, mutta poikien nimiä on jo vaikeampi muistaa. Osaatteko arvata kuka minä olen noissa kuvissa?

Pirteitä Syyskuun Päiviä!

Toivoo Seijasisko