Eilen valmistui vuoden  ensimmäinen sytomyssyni.


Myssyn mallin on suunnitellut  TIIQ ja ohjeen löydät ULLA:sta TÄÄLTÄ.
Lankana on
Neulepajan lahjoittamaa mukavaa pehmoista Kotipirkkalankaa. Myssyn nimi on ihana "Will I Be Pretty" ( suom: "tuleeko minusta kaunis") Toivonkin , että  tämän  myssyn saaja tuntisi itsensä oikein kauniiksi.Tein resorin vähän lyhyemmäksi kuin ohjeessa  ja kun noudatin ohjeen päättely-vinkkiä niin siitä tuli vähän lierimäinekin. Nappi on vanhasta kesämekostani. Kukanohje löytyy myös mallin ohjeesta. Kiitos TIIQ-lle jälleen hyvän sytomyssynmallin suunnittelusta.TiiQ.han on myös suunnitellut tosi suositun "Tähdellisen"-sytomyssynmallin.

Kun Matleena, Taina ja minä vierailimme OYS:n syöpäpoliklinikalla joulun alla, niin meillä oli viemisenä mukava kassillinen n. 50 kpl lastensytomyssyjä(huom. niistä 39kpl.Tainan tekemiä). Myssyt ehtivätkin juuri sopivasti  jouluksi OYS:n  lasten sisätautiosastolle 51. Osastolla 51 annetaan sytostaattihoitoja 0-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Lapset ja nuoret  sairastavat eniten leukemiaa ja aivokasvaimia.

 Kuvassa lapselle loppuvuodesta tekemäni  Minttu-sytomyssy, joka on  suosittu malli myös aikuisilla ja kuulemani mukaan jopa muotia terveiden lasten keskuudessa.

Juttelin alkuviikosta puhelimessa  os. 51:n osastonhoitaja Anna-Maija Mertaniemen   kanssa ja hän  kuulosti tosi kiitolliselta saaduista myssyistä ja sanoi, että oli iloinen siitä, että nyt myssyjä lastenosastolla on varastossakin pitkäksi aikaa.

 Hoitoja saavia onkin lapsissa ja nuorissa onneksi  paljon vähemmän kuin aikuisissa.  Lapsia ja nuoria tulee   sytostaattihoitoihin   koko OYS -alueelta(=Utsjoelta aina Kokkolaan asti) n. 3 uutta nuori/lapsipotilasta kuukaudessa. Uusia naispotilaita taas tulee sytostaattihoitoihin OYS:n syöpäpoliklinikalle  n.20-30 kuukaudessa ja  se ei kata edes koko OYS:n aluetta vaan aikuisille sytostaattihoitoja annetaan myös Rovaniemellä, Kemissä, Kajaanissa ja Kokkolassa.

Kuvassa myssyjä esillä OYS:n syöpäpoliklinikalla

Lukemat ovat myös korkeat miehillä-tarkkoja lukuja minulla ei miehistä ole, mutta olettaisin  että samaa luokkaa kuin naisilla. Siinä missä rintasyöpä on naisten vitsaus niin miehillä se on  eturauhassyöpä, joka onkin yleistynyt viimevuosina. Vaikka kaljuus ei ole miehille välttämättä niin suuri ongelma, niin komean tukan menetys voi kirpaista miestäkin ja pehmoinen myssy  lämmittää miehenkin  päätä ja mieltä.
 
 Naisten, miesten, nuorten ja lastenkin myssyjä  otetaan edelleen  OYS:ssa  mieluusti vastaan. Miehille , lapsille tai nuorisolle suunnatut myssyt olisi minusta hyvä  erikseen lapulla merkitä ,  niin  siten voi  ainakin varmistaa, että myssy päätyy kätevimmin haluamallesi kohderyhmälle.

Olemme kuulleet, että  joiltakin paikkakunnilta myssyt ovat jo loppuneet ja äkkiä ne loppuvat OYS:stakin, jos unohdamme tämän hyvän asian. Lisää tietoa sytomyssyilystä ja vinkkejä ja ohjeita myssyntekoon voit lueskella vaikka TÄÄLTÄ.
 
Oikealta sivulaatikosta löytyy linkin takaa  osoitteita mihin myssyjä voi tällähetkellä lähettää muualla Suomessa.

Kertauksena Pohjois-Suomen osalta postitus- ja vientiosoitteet

  Lankakauppa Lumoavaan Lankaan  voi myssyjä sekä viedä että lähettää.

Lumoava lanka
Pakkahuoneenkatu 17,
90100 Oulu
(urheilukauppa Rintamäkeä vastapäätä).

Myssyjä voi viedä tai lähettää seuraaviin sairaaloihin:

  OYS, Syöpätautien pkl
PL 229
90029 OYS

  Viitteeksi voi laittaa "Sytomyssyjä"

 Käyntiosoite, johon myssyjä voi viedä

 Syöpätautien poliklinikka, sisäänkäynti A 3:2 tai B 2 rinnekerros.


Kainuun Keskussairaala, KAKS
Syöpätautien poliklinikka
Sotkamontie 13
87140 Kajaani 

Lapin Keskussairaala, LKS
Syöpätautien poliklinikka,
Ounasrinteentie 22,
96400 Rovaniemi

Hyvää Viikonloppua!
t. Seijasisko