HUOM: Tämä ohje kuvineen on siirretty  Bloggerin blogiini: http://seijasisko.blogspot.fi/2012/08/sammakkorinssilapaset.html

Tässä ovat suunnittelemani  "Sammakkorinssilapaset" .

 

 

Aiemmin olen jo suunnittellut Sammakkorinssisukat lapsille ja aikuisille ja niiden ohje löytyy käsityöblogistani myos blogini sivuilta vasemmasta alareunasta.

 

 

Mallilapanen on n. 110 cm lapselle. Lapaset ovat muutoin  peruslapaset  paitsi  kärkikavennukset muotoutuvat sammakon pään malliseksi.

 

Sukkapuikolla on aluksi yhteensä 36 silmukkaa, mutta ennen kuvion alkua  ykköspuikon alussa lisäsin yhden silmukan puikolle (silmukat puikoilla siis 10,9,9,9). Silmät ovat Sinooperistä ostetut. Silmänapeista johtuen suosittelen pesua käsin. Silmät voi myös toki myös kirjailla lapasiin ja silloin tietenkin vyötteenmukainen pesu! Lankana näissä lapasissa on SandnessGarnin Gjestalin Janne-lanka joka vastaa Novitan  Seitsemän Veljestä lankaa. Sukkapuikot kokoa 3.5.

 

 

 

             2 PUIKKO                                    1 PUIKKO

 

Kuvion pituus Kruunusta sukan kärkeen on n. 8 cm. Tein kavennukset  kaavion  mukaisesti ja 1. ja  3 puikon alussa ylivetämiskavennus ja
2. ja 4. puikon lopussa yhteenneulomiskavennus. Kerroksilla, joissa kavennetaan  2s/ puikko kavennetaan lisäksi keskellä yhteenneulomiskavennus.

Voit myös  neuloa joka puikolle aloitukseksi 40 silmukka eli10 silmukkaa/ puikko.. kunhan  2 puikon lopussa  muistat kavennat kerran  2 o.yht.. (10,9,10,10) .

 

 Lapasen takaosassa neuloin kuvion kohdalle neuloin ruutuneuletta kuten kuvassa.Halusin käyttää paljon kirkkaita värejä koska lapset tykkäävät väreistä.

 

Lopuksi vinkiksi hyvä peruslapasten ohje : http://www.kaspaikka.fi/neulonta/asusteita_vaatteita/lapaset-kiilattomat.html

 

HUOM: Mallia voi vapaasti käytellä ja muokata  PAITSI kaupalliseen tarkoitukseen ohjetta EI saa käyttää ilman kirjallista lupaani. Jos julkaisette esim. blogissanne tekemänne "sammakkolapaset" niin Olisi mukavaa jos lähettäisitte  linkin sähköpostiini [email protected] niin voi laittaa linkin tämän sivun loppuun.